AcasăSPORTVettel relanseaza sezonul de Formula 1

Vettel relanseaza sezonul de Formula 1

Vettel spera sa faca tripla, dupa ce a iesit campion mondial in 2010 si 2011

Germanul Sebastian Vettel a castigat, ieri, Marele Premiu de Formula 1 al statului Singapore si s-a apropiat la 29 de puncte de spaniolul Fernando Alonso, liderul clasamentului general, cu numai sase etape inainte de finalul sezonului.

Vettel spera sa faca tripla, dupa ce a iesit campion mondial in 2010 si 2011

Plecat din pole-position, britanicul Lewis Hamilton, de la McLaren Mercedes, nu a reusit sa repete evolutiile bune din ultima perioada si a parasit competitia inainte de jumatatea cursei, fiind obligat sa abandoneze din cauza unor probleme avute la cutia de viteze. De esecul lui Hamilton a profitat Sebastian Vettel, de la Red Bull Racing, campionul mondial en-titre.

Neamtul a controlat cursa dupa abandonul britanicului si s-a impus lejer in fata britanicului Jenson Button, coechipierul lui Hamilton de la McLaren Mercedes, si a „Ferraristului” Fernando Alonso. Succesul lui Vettel, al doilea din acest sezon (primul s-a inregistrat in Bahrain), face ca Mondialul de Formula 1 sa fie relansat, Alonso mai avand doar 29 de puncte in fata neamtului, cu succes etape inainte de final. Interesant este ca, din cauza numeroaselor accidente si a interventiilor Safety Car-ului, Grand Prix-ul statului Singapore s-a incheiat la limita de timp (doua ore), pilotii nereusind sa parcurga toate cele 61 de tururi. Urmatoarea etapa a Campionatului Mondial, Grand Prix-ul Japoniei, va avea loc pe 7 octombrie, pe circuitul de la Suzuka.

author avatar
Cristi Ionita
105 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger