Cauta

Vettel a castigat Grand Prix-ul Indiei si este aproape campion mondial

Grand Prix-ul Indiei, disputat ieri, a demonstrat ca germanul Sebastian Vettel ramane un specialist al curselor asiatice, acesta trecandu-si in cont a patra victorie consecutiva continentala.

Vettel se apropie de cel de-al treilea titlu consecutiv in F1

Plecat din pole-position, pilotul lui Red Bull Racing a avut un start fulminant si s-a distantat rapid de spaniolul Fernando Alonso, de la Ferrari, rivalul sau in lupta pentru titlu. Profitand de suportul australianului Mark Webber, care s-a interpus intre lider si Alonso, Vettel a pus secunda peste secunda intre el si iberic si l-a lasat pe pilotul de la Ferrari sa se bata doar pentru locul al doilea, pozitie pe care in final si-a si adjudecat-o.

Desi campionul mondial en-titre a luat piciorul de pe acceleratie pe final, Alonso nu a mai reusit sa-l prinda din urma si a terminat cursa pe locul al doilea, podiumul fiind completat de Webber. In urma acestei victorii, a patra consecutiva obtinuta in Asia (dupa Singapore, Japonia si Coreea de Sud), Vettel a ajuns la 240 de puncte in clasamentul general si are 13 puncte in fata lui Alonso, singurul care il mai poate impiedica sa-si treaca in cont al treilea titlu consecutiv. Pe langa avantajul din clasament, Vettel poate profita si de faptul ca urmatoarea cursa va avea loc tot in Asia, Grand Prix-ul din Abu Dhabi urmand a se desfasura pe „Yas Marina Circuit”, pe 4 noiembrie. La constructori situatia este aproape clara, Red Bull avand 91 de puncte in fata celor de la Ferrari, cu numai trei etape inainte de finalul sezonului.

Ultimele stiri

  • LIGA 1, program, rezultate LIVE și clasament ACTUALIZAT
  • Ce program au supermarketurile Kaufland, Lidl şi Carrefour, de Paşte 2024. Surpriză! Unele magazine sunt deschise şi duminică, 5 mai
  • Patriarhul Daniel, cu gândul la Diaspora în Pastorala de Paşte 2024: „Să arătăm semne de iubire frăţească şi tuturor românilor aflaţi printre străini”
  • Cât au ajuns să coste ouăle în pieţe, înainte de Paştele 2024. În supermarket, se găsesc şi la preţ dublu
  • Mesaje de Paște 2024. Felicitări, urări şi gânduri bune pentru cei apropiaţi cu ocazia Sărbătorilor Pascale
  • Guvernul vrea să mărească pensiile de la 1 septembrie, dar cine le mai apucă? Speranţa de viaţă, în România, s-a PRĂBUŞIT!
  • Dramă în judeţul Neamţ: un bărbat s-a aruncat în faţa trenului. A murit pe loc!
  • Jandarmii i-au căutat, pentru droguri, „la piele” pe petrecăreții din Mamaia. Unde au putut să le ascundă tinerii
  • Horoscop – sâmbătă, 4 aprilie 2024. Berbecii au idei ciudate, iar Racii au parte de întâmplări deosebite
  • Părinţii, revoltaţi în mediul online după ce un restaurant din Bucureşti a impus reguli stricte pentru copiii clienţilor
  • Exit mobile version