AcasăRecomandariVesti proaste dinspre Nyon: nicio sansa, Steaua va fi exclusa din Liga...

Vesti proaste dinspre Nyon: nicio sansa, Steaua va fi exclusa din Liga Campionilor!

Dosarul „Valiza” a ajuns, deja, la Nyon. Comisia de Disciplina se va intruni vineri pentru a analiza cazul, iar un verdict final va fi dat pana cel tarziu luni, 24 iunie.

Lui Gigi Becali nu-i vine a crede ce poate pati Steaua
Stelistii risca sa fie scosi afara din cupele europene

Alaturi de Steaua, la judecata UEFA se mai afla si cluburile Fenerbahce si Besiktas. Dorind sa afle ce pot pati cele doua reprezentante ale Turciei in cupele europene, jurnalistii cotidianului „Sabah” l-au convins pe Antonio Mortagua, membru al Comisiei de Apel a UEFA, sa se pronunte asupra cazului. Cat se poate de natural, portughezul i-a anuntat pe „otomani” ca absolut toate echipele asupra carora planeaza o condamnare pentru acte de coruptie vor fi excluse din competitiile continentale! „Nu cred ca formatiile implicate in aceasta ancheta deschisa de UEFA au vreo sansa sa joace in cupele europene in sezonul 2013/ 2014. Opinia mea personala este ca vor fi excluse pentru un an din competitiile patronate de UEFA”, a declarat Mortagua pentru publicatia „Sabah”.

In cazul in care FC Steaua va fi exclusa din cupele europene, Romania nu va avea niciun club care sa o reprezinte in Liga Campionilor. Pandurii, ocupanta pozitiei secunde in clasamentul Ligii 1 la finele sezonului, va fi inscrisa in Europa League, alaturi de Petrolul Ploiesti si Astra Giurgiu.

„A fost premiere, nu mita”

Conducerea Stelei a trimis la UEFA documentatia de aparare in dosarul „Valiza” inca de luni. Chiar daca finantatorul Gigi Becali a fost condamnat penal pentru dare de mita, oficialii din Ghencea vor sa arate ca, de fapt, in mai 2008, latifundiarul doar a incercat sa stimuleze echipa Universitatea Cluj in vederea derby-ului cu CFR, care urma sa stabileasca formatia campioana. Vineri, Comisia de Disciplina se va intruni pentru judecarea cazului „Valiza”, iar verdictul va fi facut public pana cel mai tarziu luni, 24 iunie.

author avatar
Laurentiu Teodorescu
990 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger