AcasăRecomandariVesti proaste din Ucraina: Lucescu va fi demis in iarna de Ahmetov!

Vesti proaste din Ucraina: Lucescu va fi demis in iarna de Ahmetov!

Dupa patru etape disputate in grupa A a Ligii Campionilor, echipa ucraineana Sahtior Donetk ramane cu o singura victorie si numai cinci puncte stranse. Golaverajul, si el negativ, intregeste tabloul unui sezon aproape compromis pentru gruparea „minerilor”.

Mircea Lucescu cauta luminita de la capatul tunelului

Nu se stie pentru cat timp va mai credita miliardarul Rinat Ahmetov actuala stare de lucruri la Sahtior. In competitia interna, formatia din Donetk are, deja, trei infrangeri in 15 meciuri si doua puncte mai putine decat liderul Metalist Harkov (cu un joc mai putin disputat!); ultima etapa a demonstrat criza de rezultate pe care o traverseaza „minerii”, 0-2 la Volyn Lutk. Marti, in Liga Campionilor, Bayer Leverkusen a plecat neinvinsa din Ucraina, scor 0-0, rezultat menit sa pericliteze sansele trupei pregatite de Mircea Lucescu la calificarea in faza optimilor de finala. In aceste conditii, presa din tara vecina a reluat discutiile pe seama inlocuirii tehnicianului roman, informatii lansate pe piata si asta-vara. De data aceasta, insa, s-ar putea sa nu mai fie simple zvonuri; o decizie ar urma fi luata dupa partida cu Sevastopol, din 23 noiembrie, ultima pe anul 2013 pentru Sahtior.

In ceea ce-l priveste pe „Il Luce”, antrenorul roman cu cele mai bune rezultate pe plan international pune rezultatul meciului cu Leverkusen pe seama ghinionului: „Tinand cont de evolutia noastra, este o mare dezamagire ca nu am castigat. Totusi, este limpede ca aceasta echipa tanara vrea sa castige si va obtine rezultate deosebite. Meritam sa invingem, am avut cinci sau sase ocazii de a marca, dar, din nefericire, a fost ziua portarului Leno. Mai sunt doua partide si avem ocazia de a obtine sase puncte, dar trebuie sa aratam acelasi nivel de performanta ca acum. Meciul cu Real Sociedad va fi foarte dificil, deoarece ei mai au o ultima sansa sa se califice in Liga Europa”.

Vinovati? Arbitri, evident!

Nici de aceasta data, arbitrii n-au scapat de criticile lui Lucescu, brigada din meciul tur (0-4 la Leverkusen) fiind scoasa vinovata pentru locul 3 ocupat de Sahtior in grupa A: „Jocul nostru din seara asta a fost o demonstratie ca ceea ce s-a intamplat la Leverkusen a fost cauzat de prestatia arbitrilor. Doare foarte tare decizia luata de Lanois in meciul tur. Este un arbitru arogant, am avut aceeasi problema cu el la Sankt Petersburg, cand presedintele Rusiei era in tribuna si nu ne-a lasat sa trecem de mijlocul terenului. Nu stiu daca e directionat sau prost, dar e arogant (…). Eu in 10 ani am avut doua penalty-uri cu echipa asta, in peste 100 de meciuri in cupele europene; tot timpul se arbitreaza in favoarea celorlalti.

author avatar
Laurentiu Teodorescu
935 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger