AcasăSPORTVești fantastice de la Europenele de canotaj U23: România, CINCI medalii de...

Vești fantastice de la Europenele de canotaj U23: România, CINCI medalii de aur şi PATRU de argint!

(sursa foto: Facebook/Federația Română De Canotaj)

Performanțe remarcabile pentru sportivele și sportivii tricolori care au concurat, în ultima zi a acestei săptămâni, la Campionatele Europene de canotaj Under 23 (U23) de la Hazewinkel – Belgia!

România a obținut, duminică, nu mai puțin de 9 medalii – 5 de aur şi 4 de argint – la Europenele de Canotaj U23 de la Hazewinkel. Medaliile au fost cucerite în 11 finale, conform agerpres.ro.

Cine a obținut medaliile de aur

Prima medalie de aur a fost obţinută la patru plus unu rame masculin, de echipajul compus din Andrei-Petrişor Axintoi, Alexandru Gherasim, Florin Arteni, Alexandru-Laurenţiu Danciu şi Maria-Antonia Iancu, potrivit paginii de Facebook a Federaţiei Române de Canotaj, preluată de sursa citată.

Cine a mai câștigat medalii de aur? O performanță similară a realizat și echipajul de patru rame feminin, format din Estera Vîlceanu, Alina-Maria Baleţchi, Manuela Lungu şi Geanina Dumitriţa Juncănariu. A treia medalie de aur a fost obținută de echipajul de patru vâsle feminin: Emanuela-Ioana Ciotău, Cristina Drugă, Alexandra Ungureanu şi Patricia Cireş.

De asemenea, medalii de aur au fost câștigate şi la opt plus unu – feminin (Amalia Bucu, Andreea Iorgovan, Estera-Costina-Beatrice Vîlceanu, Alina-Maria Baleţchi, Manuela-Gabriela Lungu, Geanina Dumitriţa Juncănariu, Alice-Elena Turcanu, Elena Şuta şi Victoria-Ştefania Petreanu) şi masculin (Andrei-Petrişor Axintoi, Alexandru Gherasim, Florin Ceobanu, Andrei Lungu, Andrei Mândrilă, Claudiu Neamţu, Florin Arteni, Alexandru-Laurenţiu Danciu şi Maria-Antonia Iancu), conform aceleiași surse.



Câștigătorii medaliilor de argint

Lista veștilor bune ce vin duminică, 4 septembrie, de la Campionatele Europene de la Hazewinkel este completată cu rezultatele sportivilor care au obținut medalii de argint. E vorba despre echipajul de patru plus unu rame feminin – format din Amalia Bucu, Larisa Bogdan, Lorena Constantin, Iuliana Timoc şi Victoria-Ştefania Petreanu – câștigător al medaliei de argint.

Tot argint a obținut și echipajul de dublu rame masculin, alcătuit din Andrei Mândrilă şi Claudiu Neamţu. La fel şi echipajul de patru rame masculin, format din Sebastian Timiş, Ionuţ Pavel, Constantin-Emanuele Sterea şi Iliuţă-Leontin Nuţescu.

De asemenea, o medalie de argint au obținut și fetele care au concurat în proba de dublu vâsle feminin, Andrada-Maria Moroşanu şi Iulia-Liliana Bălăucă.


author avatar
Andrei Coman
242 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger