AcasăSPORTVeste proasta pentru tricolori: Estonia e experta la fazele fixe!

Veste proasta pentru tricolori: Estonia e experta la fazele fixe!

EXECUTIE Vassiljev inscrie pentru Estonia in minutul 90

Pe 7 septembrie, la Tallin, „tricolorii” debuteaza in campania pentru calificarea la Campionatului Mondial din Brazilia. Tarmo Ruutli, selectionerul Estoniei, spune ca echipa sa este in cea mai buna forma si ca abia asteapta sa-i bata pe romani.

EXECUTIE Vassiljev inscrie pentru Estonia in minutul 90

Miercuri seara, nationala Estoniei – primul adversar al „tricolorilor” in grupa de calificare pentru Mondialul din 2014 – a trecut cu 1-0 de Polonia, reprezentativa prezenta in aceasta vara la Euro 2012. Echipa lui Tarmo Ruutli a parut o formatie extrem de solida in aparare si eficienta in fazele fixe. De altfel, singurul gol al meciului a fost marcat de Konstantin Vassiljev, din lovitura libera, fotbalistul lui Amkar Perm fiind un expert al executiilor din afara careului de 16 m. Faptul ca Estonia a punctat dintr-o faza fixa il ingrijoreaza pe Victor Piturca, asta dupa ce la Ljublijana, Romania a fost praf la acest capitol. „Era minutul 90, am vrut sa dau pe langa zid, cu mult efect si am reusit! A fost un sut imparabil, chiar si pentru un portar de clasa cum este Szczesny”, a explicat fotbalistul Estoniei. Antrenorul Tarmo Ruutli a fost foarte multumit de modul cum s-au prezentat elevii sai si se spera ca pana la meciul cu Romania sa nu aiba parte de accidentari in lot. “Partida a aratat ca suntem intr-o forma mult mai buna ca in luna iunie. Fotbalisti au un tonus mult mai bun si toata lumea poate intra in joc in orice moment. Sper ca in luna septembrie sa fim la cel mai inalt nivel”, a precizat Ruutli. In confruntarea cu Polonia, Tarmo Ruutli  a mizat pe Pareiko – Sisov, Barengrub, Morozov, Kruglov (56 Teniste) – Puri, Dmitrijev (83 Mosnikov), Vunk (56 Vassiljev), Lindpere (56 Kink) – Ojamaa (46 Saag), Oper (46 Voskoboinikov)

Olanda e praf!

NERVOS Van Gaal incearca sa-l trezeasca pe Sneijder

Romania a fost departe de asteptari in amicalul cu Slovenia (scor 3-4), dar nici adversarele noastre din preliminarii n-au stat mai bine. Olanda a pierdut 2-4 cu Belgia, Turcia a cedat cu 0-2 in fata Austriei, Andorra a pierdut 0-1 cu Liechtenstein, iar Ungaria a remizat 1-1 cu Israel. Rezultatele slabe au fost puse tot pe seama problemelor din defensiva, Olanda incasand trei goluri in sase minute, iar Turcia doua goluri in cinci minute.

Alte surprize-surprize!

GOLGETER Messi marcheaza in poarta Germaniei

Esecul categoric suferit de Olanda nu a fost singura bomba inregistrata in meciurile amicale de miercuri seara. Slovacia a dat recital in Danemarca, scor 3-1, Croatia a fost umilita acasa de Elvetia, scor 2-4, Argentina a zdrobit Germania la ea acasa, scor 3-1, Portugalia a batut greu Panama, scor 2-0, desi adversarii au evoluat aproape o repriza in inferioritate numerica, iar Spania – campioana europeana en-titre – a trecut greu de Porto Rico, scor 2-1.

author avatar
Sebastian Stan
173 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger