AcasăSPORTVeste groaznica primita de cluburi din Liga 1 de la Comisia de...

Veste groaznica primita de cluburi din Liga 1 de la Comisia de Licentiere: „N-au cum sa scape!”

Viorel Duru nu face nicio concesie cluburilor din Liga 1

Presedintele Comisiei de Licentiere este convins ca Liga 1 va ramane in actuala formula, cu 18 echipe, insa tine sa precizeze ca „asta numai daca vor fi platite toate datoriile, catre stat sau catre jucatori!”.

Viorel Duru nu face nicio concesie cluburilor din Liga 1

O data cu reluarea campionatului, cluburile din Liga 1 demareaza operatiunea „licentierea”. Se cauta solutii pentru stergerea litigiilor de natura financiara, in special a celor cu statul roman. Pentru obtinerea dreptului de a continua si din sezonul urmator in prima divizie, toti conducatorii trebuie sa faca dovada ca societatile patronate nu au datorii de niciun fel; nici catre stat, nici catre jucatori sau alte cluburi! Cu o saptamana inainte de startul returului, presedintele Comisiei de Licentiere din cadrul FRF, Viorel Duru, transmis un mesaj clar gruparilor din Liga 1: „Procesul de licentiere se incheie pe 10 mai, cand este data limita la care se vor analiza ultimele contestatii. Liga 1 va ramane o competitie cu 18 echipe, deci nu se va schimba nimic pentru sezonul 2013/ 2014, timpul e prea din scurt. Vor exista modificari doar in Liga 3, iar Liga 2 va ramane si ea la fel, cu doua serii a cate 14 formatii”.

Dumitru Dragomir si Mircea Sandu au anuntat, la finalul anului trecut, ca sistemul competitional in Liga 1 trebuie modificat. „Este nevoie de un sistem cu play-off si play-out, la care sa participe 16 sau chiar 12 cluburi”, afirma seful Federatiei. Se pare, insa, ca gigantul media „RCS/RDS” – detinatorul drepturilor tv pentru Liga 1 – s-a opus unui astfel de proiect.

author avatar
Laurentiu Teodorescu
319 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger