AcasăSPORTVerdictul in "Dosarul transferurilor" se da pe 5 martie!

Verdictul in „Dosarul transferurilor” se da pe 5 martie!

Cei opt oameni de fotbal asteapta verdictul in Dosarul transferurilor pe 5 martie

Cel mai asteptat proces din fotbalul romanesc isi continua suspansul. Copos, Borcea, fratii Becali, Netoiu, MM Stoica, Gica Popescu si Padureanu s-au ales cu inca 22 de zile de emotii.

Cei opt oameni de fotbal asteapta verdictul in Dosarul transferurilor pe 5 martie

Chiar daca procurorii anticoruptie au inaintat judecatorilor, ieri dimineata, o cerere prin care solicitau interzicerea dreptului de a parasi tara pentru toti cei opt inculpati, ICCJ a stabilit sa analizeze abia pe 19 februarie doleanta DNA. Pana atunci, niciunul dintre cei implicati in acest proces nu are vreo restrictie! „Indiferent de situatie, eu mi-am adus familia in Romania. Acum, nu voi parasi tara, pentru a nu se crea niciun fel de suspiciuni”, a fost singurul comentariu facut de Cristi Borcea. Virulent in declaratii a fost rapidistul George Copos, care se simte persecutat „desi platesc impozite anuale de zeci de milioane de euro! Iata ca a fost condamnat pe nedrept un prim-ministru (n.n. – Adrian Nastase) si probabil ca va urma si un vice prim-ministru condamnat. Cum este posibil, oare, ca intr-o tara in care dupa patru ani de zile esti achitat, sa fii, apoi, condamnat in doar trei saptamani? Sunt pregatit pentru orice, dar nu sunt vinovat cu nimic, pentru ca toate sumele de bani au intrat in conturile clubului Rapid, contrar a ceea ce spun procurorii. In loc sa fim lasati sa cream locuri de munca, valoare adaugata, sa platim impozite cat mai mari si taxe, suntem haituiti intr-un hal cum nu cred ca se intampla nicaieri prin Europa”.

Padureanu a venit fara avocat

Prezent la Inalta Curte de Casatie si Justitie fara avocat, presedintele de onoare al clubului Gloria Bistrita, Jean Padureanu, a obtinut in felul acesta o amanare a deciziei judecatorilor. Astfel, verdictul final in „Dosarul transferurilor” va fi dat pe 5 martie.

Procurorii au cerut 40 de ani de inchisoare

Pe 12 noiembrie anul trecut, Curtea de Apel Bucuresti a anuntat sentintele in „Dosarul transferurilor”. Astfel, condamnarile pentru cei opt oameni de fotbal implicati in proces sunt urmatoarele: Giovanni Becali – opt ani de inchisoare cu executare, Victor Becali – sapte ani cu executare, Cristi Borcea – sapte ani cu executare, George Copos, – cinci ani cu executare, Mihai Stoica – patru ani cu executare, Gica Popescu, Jean Padureanu si Gigi Netoiu – cate trei ani cu suspendare pentru fiecare.

author avatar
Laurentiu Teodorescu
177 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger