AcasăSPORTVedeta care a venit cu temele pentru școală în Germania

Vedeta care a venit cu temele pentru școală în Germania

Senzația momentului din Spania, Lamine Yamal, a fost convocat la primul Campionat European din cariera sa, la vârsta de doar 16 ani.

Devenit rapid un jucător de bază în echipa Barcelonei, Yamal a fost convocat la naționala de seniori în septembrie anul trecut, reușind chiar să marcheze la debut, împotriva Georgiei.
Astfel, a devenit cel mai tânăr jucător care a evoluat și a înscris pentru La Roja. De atunci, Yamal a adunat șapte selecții și are șanse mari să fie un jucător esențial pentru echipa lui Luis de la Fuente în această vară, în Germania.
Într-un interviu acordat cu ocazia venirii în Germania, tânărul a spus că nu se va concentra doar pe fotbal pe parcursul șederii la Campionatul European.

Are în bagaj și temele pentru la școală și speră ca profesorii să nu se supere pe el dacă nu va putea fi prezent 100% la cursurile online.

„Mi-am adus temele aici pentru că sunt în anul 4 de ESO,” a spus el.

„Am și cursuri online și acestea merg bine. Sper că profesorii nu se vor supăra pe mine.”

ESO se referă la a treia etapă a sistemului educațional spaniol, fiind obligatorie pentru elevii cu vârste între 12 și 16 ani.

Yamal vine după un sezon productiv pentru Barcelona, unde a marcat cinci goluri și a oferit opt pase decisive, fiind un jucător-cheie sub comanda fostului antrenor, Xavi.

La vârsta sa este aproape de a scrie istorie din nou. Va fi cel mai tânăr jucător din istorie care să joace la un Campionat European, în momentul în care va păși pe gazon.

Dacă va înscrie, tot așa, dacă va primi vreun premiu individual, alt record, dacă Spania va câștiga Euro, evident la fel, și, desigur, la vârsta sa, limita e cerul.

author avatar
Mihail Ioan