AcasăSPORTVasile Turcu, explicatii la DNA despre „blatul” Dinamo - Lazio

Vasile Turcu, explicatii la DNA despre „blatul” Dinamo – Lazio

Vasile Turcu si Cristi Borcea au de dat explicatii in fata procurorilor in dosarul „Dinamo - Lazio”

Fost actionar la Dinamo si unul dintre cele mai vocale personaje in deja demarata ancheta „Dosarul Dinamo – Lazio”, omul de afaceri Vasile Turcu a dat cu subsemnatul, ieri dimineata, in fata procurorilor anticoruptie.

Vasile Turcu si Cristi Borcea au de dat explicatii in fata procurorilor in dosarul „Dinamo - Lazio”

Vizita sa la DNA are legatura cu proaspatul dosar deschis de anchetatori pe marginea celebrului joc Dinamo – Lazio, din august 2007 (returul de la Bucuresti), decisiv pentru calificarea in grupele UCL si pe care italienii l-au castigat cu 3-1, dupa ce la pauza romanii erau in avantaj (gol Florin Bratu).
Pe marginea respectivului meci si-au dat cu parerea mai multi fosti sau actuali dinamovisti, insa parca nimeni nu s-a incurcat in afirmatii ca Vasile Turcu. Probabil ca si din acest motiv procurorii l-au chemat sa mai explice inca o data – de data aceasta oficial, sub semnatura! -, cum s-au petrecut faptele la partida de acum opt ani. La intrarea in sediul DNA, Turcu a precizat ca a venit ca sa fie audiat in legatura cu transferul lui Radu Stefan la Lazio, tranzactie suspectata a fi parte din „blatul” pus la cale de oficialii celor doua cluburi. „Am venit sa lamuresc treaba cu transferul lui Radu Stefan, nu am venit pentru altceva. Restul, organele abilitate ale statului…La Radu Stefan a fost o oferta din partea clubului Lazio, la care am fost mandatat eu si cu Borcea sa negociem. In 2008 a inceput. Ce treaba avea asta cu meciul? A fost dorit de directorul sportiv si de antrenor. Daca e o banuiala si din partea voastra, a presei, sunteti a treia putere sau a patra, mai nou a doua putere in stat, si eu m-as bucura daca dumneavoastra in calitate de presa si inclusiv cu aceasta institutie, DNA, sa se descopere adevarul. Eu am pus suflet, am pus bani”, a indrugat Vasile Turcu la intrarea in sediul Directiei Nationale Anticoruptie.

„Denuntul” lui Cohn

In luna ianuarie, Vladimir Cohn (ex-actionar FC Dinamo) declara in ProSport ca intalnirea Dinamo – Lazio a fost aranjata, iar trecerea lui Radu Stefan in capitala Italiei a „mascat” intreaga intelegere: „Blaturile se faceau la Bucuresti, la hotelul unde stateau oaspetii. Cu putina tocmeala, iesea un pret bun. La jocul cu Lazio, aranjamentul a fost facut inainte de meci, doar la pauza li s-a spus jucatorilor «Baieti, dati-va la o parte!». E posibil sa fi fost si o treaba la pariuri, sa conduca Dinamo la pauza si sa castige Lazio. Dinu (n.n. – Cornel Dinu, fost administrator delegat al FC Dinamo) si Borcea (n.n. – Cristi Borcea, presedintele executiv al clubului la vremea respectiva) au tratat cu Lotito (n.n. – Claudio Lotito era, in 2007, patronul lui Lazio Roma). Pretul a fost vanzarea lui Radu Stefan, care nu valora niciodata 4,5 milioane de euro. L-au luat ca pe o muratura, l-au antrenat apoi bine si a iesit din el un jucator bun”. De aproximativ o luna, DNA a deschis dosar penal pe acest subiect, iar cazul a intrat si in atentia UEFA.

author avatar
Laurentiu Teodorescu
674 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger