AcasăSPORTVasile Siman, dupa perchezitiile la club: "Plecati acasa si odihniti-va, vine Pastele!"

Vasile Siman, dupa perchezitiile la club: „Plecati acasa si odihniti-va, vine Pastele!”

Vasile Siman, un patron controversat

Politistii au descins, joi, la sediul social al clubului Sportul Studentesc. Acolo au gasit documente din care reiese ca salariile fotbalistilor sunt platite, desi acestia sustin ca nu si-au mai primit drepturile salariale din luna ianuarie.

Vasile Siman, un patron controversat

Potrivit anchetatorilor, la sediul social al clubului Sportul Studentesc, din strada Mihail Moxa, in Sectorul 1 al Capitalei, s-au gasit inscrisuri din care reiese ca salariile fotbalistilor sunt achitate la zi, existand suspiciunea ca actele respective au fost falsificate de conducerea clubului, pentru ca jucatorii sa nu poata fi declarati liberi de contract de catre instantele sportive. Totodata, fotbalistii de la Sportul s-au plans ca Vasile Siman i-a inselat atunci cand au semnat contractele cu clubul. Acestia sustin ca au fost pusi de patron sa semneze contracte in alb, primind asigurari ca perioada in care se vor afla sub contract nu va depasi doi ani. La finalul perioadei, cand au vrut sa plece la alte echipe, fotbalistii au aflat ca in acte erau trecute perioade mult mai lungi, de pana la cinci ani. In ce priveste acuzatia de evaziune fiscala, se pare ca este vorba despre o sesizare formulata de ANAF, in care s-a comunicat faptul ca Sportul Studentesc nu a mai platit impozitele pe ultimii cinci ani, prejudiciul fiind estimat la 1,6 milioane de euro. Vasile Siman si administratorul clubului, Elena Claudia Iordachescu, sunt suspectati de inselaciune, fals material in inscrisuri oficiale si fals sub semnatura privata.

„Plecati acasa si odihniti-va, vine Pastele!”

Deloc ingrijorat de ancheta polistilor, Vasile Siman a declarat ca perchezitiile fac parte dintr-o simpla verificare demarata de organele statului: „Exista o ancheta sub desfasurare. Pe mine nu ma intereseaza ce spun jucatorii Sportului. Nu a fost inceputa o urmarire penala impotriva mea. Este doar o verificare. Si pe voi, ziaristii, v-ar putea cerceta Politia daca fac eu plangere ca ati intrat acum pe o proprietate privata. Nu exista nicio invinuire, sa fie clar! Hai, plecati acasa si odihniti-va, pentru ca vine Pastele!”.

Jucatorii au depus plangeri penale

La randul lor, fotbalistii sustin ca au depus plangeri penale impotriva patronului. Mijlocasul Viorel Ferfelea a fost primul care l-a reclamat pe Vasile Siman, lucru recunoscut chiar de jucator: „Am facut o plangere penala impotriva lui Vasile Siman pentru ceea ce se intampla la Sportul. A adus acte pe care nu le mai ia nimeni in seama, in afara comisiilor sportive de la noi din tara. A venit cu niste dispozitii de plata in care nu exista semnatura mea si in care scrie ca am luat o mie de euro. Am fost declarat liber de contract pe fond, dar acum mi s-a bagat recurs. Cei de la club au venit cu dispozitii de plata in care, pe langa faptul ca imi acopera toata suma, ma scot si dator”.

author avatar
Laurentiu Teodorescu
545 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger