AcasăSPORTVAR "stins" în România. Tehnologia a "ucis" Liga 1. De ce n-a...

VAR „stins” în România. Tehnologia a „ucis” Liga 1. De ce n-a mers arbitrajul video la 5 din cele 7 meciuri

VAR "stins" în România. Tehnologia a "ucis" Liga 1. De ce n-a mers arbitrajul video la 5 din cele 7 meciuri

Cât a aşteptat Liga 1 acest moment… Din păcate, tehnologia VAR s-a dovedit a fi prea avansată pentru „era” în care trăieşte campionatul nostru. Au fost probleme cu arbitrajul video la 5 din cele 7 meciuri din prima etapă.

Stadionul la care VAR a dat rateuri a fost tocmai cel la care primarul Nicuşor Dan anunţa realizarea unei investiţii şi intrarea Arenei Naţionale în rândul marilor stadioane ale lumii.

S-a stricat fibra optică

La Arena Naţională, arbitrul FIFA Marian Barbu nu a putut folosi monitorul de pe teren din cauza defectării fibrei optice. Astfel, el a fost nevoit să meargă doar pe mâna colegilor din camera VAR şi poate că şi acesta este unul dintre motivele pentru care jocul a avut mai multe controverse.

Tragerea unor cabluri electrice pentru sursa de curent, fibră optică, un router puternic şi un ecran la marginea terenului, în care arbitrului de centru să-i poată fi redate anumite faze, sunt modificările făcute pe stadioanele din România pentru VAR.

Ce probleme a mai avut VAR-ul

Sunt arene unde infrastructura acestora cedează în condiții de solicitare maximă și nu se prezintă în cele mai bune condiții.

La Supercupa României, primul meci disputat cu VAR, au existat momente în care fluctuațiile de tensiune electrică au afectat funcționalitatea sistemului.

author avatar
Andrei Ștefan
428 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger