AcasăSPORTVanzarea fotbalistului Varga la Kuban. A 3-a teapa incasata de Vasile Siman!

Vanzarea fotbalistului Varga la Kuban. A 3-a teapa incasata de Vasile Siman!

La Rapid, Varga a prins doar un meci

Patronul Sportului Studentesc, Vasile Siman, a ratat al treilea transfer al lui Dacian Varga. Dupa un nou imprumut, de asta data pentru sase luni, la Kuban Krasnodar, tranzactia a picat din pricina unei clauze neactivate.

Petrescu nu a putut sa-i convinga pe rusi sa-l cumpere pe Varga

Vasile Siman e foc si para dupa ce a fost dus cu zaharelul de catre rusii de la Kuban Krasnodar. In martie a.c., sfatuit de Dan Petrescu, patronul Sportului a acceptat un nou imprumut al lui Dacian Varga, „briliantul” din Regie obisnuit sa fie plimbat pe la fiecare echipa din Liga 1. Contractul arata destul de bine, cu 300.000 de euro pentru un imprumut pe cinci luni, plus o clauza de cumparare definitiva de 2,5 milioane de euro.

Siman a pierdut inca o oportunitate sa-si vanda cel mai bun jucator

Dupa primele 16 etape, rusii au considerat, insa, ca pretul pentru Dacian Varga e prea mare, desi romanul a bifat 16 meciuri si a marcat un gol, evoluand 1166 de minute, mai mult decat atacantul Lacina Traore. In aceste conditii, cei de la Kuban l-au trimis pe Dan Petrescu sa negocieze la Bucuresti cu Siman diminuarea sumei de transfer. Kuban a venit cu o oferta de 1 milion de euro, dar Siman nici nu a vrut sa auda, situatia in care rusii au decis sa nu activeze clauza si sa considere afacerea incheiata.

Precedente pe minus

La Rapid, Varga a prins doar un meci

Paradoxal, desi intre parti nu exista animozitati, ba din contra, nu este pentru prima oara cand Vasile Siman pierde o afacere in care este implicat si numele antrenorului Dan Petrescu. Pe vremea cand „Bursucul” antrena Unirea Urziceni, in 2009, tehnicianul a insistat pentru aducerea la gruparea ialomiteana a tandemului Dacian Varga – Tiberiu Balan, evident, sub forma de imprumut. Petrescu i-a promis atunci lui Siman ca Unirea va plati 100.000 de euro pentru fiecare punct obtinut de echipa in UEFA Champions League, cu cei doi fotbalisti in teren, si ca, in cazul in care jucatorii vor da randament, se vor opera transferurile lor definitive.

Varga a aratat cea mai buna forma pe vremea cand juca la Unirea Urziceni

In decembrie 2009, Petrescu a demisionat de la Urziceni, alegand liga a doua rusa, iar patronul Unirii, Mitica Bucsaru, a considerat ca nu mai are nevoie de cei doi fotbalisti. Vasile Siman a ramas astfel cu buza umflata, el neprimind nici macar bonusul de 800.000 de euro, asta in urma celor 8 puncte realizate de Unirea in UCL. In primavara anului 2010, patronul din Regie a mai luat o „plasa”, dintr-o eroare a managementului din Giulesti, coordonat la acea vreme de Ioan Taban.

Dupa un tur de campionat foarte bun la Krasnodar, Dacian a fost trimis acasa

Sportul i-a imprumutat pe Varga si Balan la Rapid, dar jucatorii au fost suspendati, Comisia de Recurs a LPF anuntand ca tranzactia a fost incheiata dupa termenul limita al perioadei de transferuri.

 

author avatar
Sebastian Stan
343 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger