AcasăSPORTValeriu Iftime, patronul revelatie din Liga I

Valeriu Iftime, patronul revelatie din Liga I

Iftime traieste la maxim meciurile jucate de FC Botosani (sursa foto botosaneni.ro)

Dupa disputarea a sase etape din Liga I la fotbal, campionatul national este dominat de FC Botosani, formatie care se bazeaza pe cel mai “sarac” finantator, Valeriu Iftime.

Iftime traieste la maxim meciurile jucate de FC Botosani (sursa foto botosaneni.ro)

Patronul de la “Elsaco”, firma care se ocupa cu comercializarea echipamentelor de control si contorizare al consumului de apa si energie termica, are o avere estimata la numai 12 milioane de euro, mult sub Ioan Niculae (Astra Ploiesti, 1,1 miliarde euro), Arpad Paszkany (CFR Cluj, 60 milioane euro) sau chiar Gica Hagi (Viitorul Constanta, 20 milioane euro). Chiar si asa, mare amator de fotbal, Iftime a investit doua milioane de euro din banii personali si a reusit sa puna formatia FC Botosani pe harta fotbalului romanesc in mai putin de un deceniu, el preluand echipa in 2005.

Fotbalistii botosaneni au dedicat victoria cu FC Vaslui antrenorului Cristi Popovici (sursa foto fcbotosani.ro)

Afaceristul se poate lauda ca a atras langa el “baroni locali” precum Victor Mihalachi (“Victor Construct”), dar si ca a pariat pe Cristi Popovici, un tehnician tanar, scolit si dornic de afirmare. De altfel, stilul italian al lui Popovici s-a vazut in startul acestui sezon, FC Botosani fiind lider in Liga I, dupa ce a obtinut patru victorii la limita si doua egaluri. Ultimul succes obtinut, duminica seara, 1-0 cu FC Vaslui, l-a dus pe patronul Valeriu Iftime in al noualea cer, afaceristul, detinator si al unei herghelii, fiind extaziat de victoria obtinuta impotriva rivalului sau regional, Adrian Porumboiu. Mandru nevoie mare, Iftime a demonstrat ca este si un tip extrem de spumos, presedintele “Elsaco” precizand ca mai are o singura dilema – ce costum sa-si procure pentru meciurile de Liga Campionilor.

author avatar
Cristi Ionita
522 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger