AcasăSPORTValerii Moraru este noul boss al Rapidului: "Am cumparat 75% din actiunile...

Valerii Moraru este noul boss al Rapidului: „Am cumparat 75% din actiunile clubului”

Afaceristul moldovean Valerii Moraru a afirmat ca este noul actionar majoritar al clubului de fotbal Rapid Bucuresti, Moraru precizand ca detine 75% din actiunile gruparii din Giulesti.

Moraru a cumparat cea mai mare parte din actiunile detinute de cei patru sustinatori ai Rapidului care au negociat vanzarea clubului. Cei patru fani ai Rapidului au mai pastrat 5% din actiuni pentru a putea monitoriza activitatea clubului, dar au anuntat ca sunt gata sa renunte si la actiunile respective in momentul in care clubul iese din insolventa.

Afaceristul Adrian Zamfir mai detine 20% din actiuni, dar si acesta negociaza cu Valerii Moraru cedarea actiunilor.
Moldoveanul a precizat ca tranzactia s-a facut pe 25 iulie si ca „ar fi fost pacat ca un club de talia Rapidului sa dispara din fotbalul mare”. Planul lui Valerii Moraru este ca gruparea giulesteana sa iasa cat mai rapid din insolventa si sa se bata pentru titlul de campioana a Romaniei intr-un viitor cat mai apropiat.

Moraru a facut trimitere si catre avocatul italian Angelo Massone, care a anuntat ca va da in judecata gruparea giulesteana. „Am auzit ca domnul Massone ar vrea sa vina cu 5 milioane de euro. Daca are acesti bani, suntem dispusi sa negociem. Vom face tot ce este posibil pentru a salva situatia” a declarat Valerii Moraru.

Afaceristul moldovean a recunoscut ca instalarea lui Ionel Ganea ca antrenor principal s-a facut fara acceptul sau, dar este de parere ca „daca domnul Ganea isi indeplineste obiectivul, respectiv obtinerea a 17 puncte din primele 10 etape, nu va fi nicio problema”.

sursa foto: digisport.ro

author avatar
Cristi Ionita
234 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger