AcasăSPORTUTA isi construieste un mic "Emirates"

UTA isi construieste un mic „Emirates”

Proiectul stadionului de 12.500 de locuri

Daca baronul Francisc Neumann a facut in 1946 o copie a celebrului „Highbury”, autoritatile aradene vor in 2012 sa ramana in pas cu „tunarii” si demareaza proiectul „Emirates”.

Proiectul stadionului de 12.500 de locuri

Pe langa „National Arena”, „Cluj Arena” sau „Ilie Oana”, de ieri, un nou proiect de stadion ultramodern a fost aprobat in Romania. Autoritatile din Arad vor investi 7,4 milioane de euro pentru modernizarea stadionului „UTA-Francisc Neumann”. „Am asigurari de la edilii locali pentru a face un stadion nou. Proiectul exista deja. Am discutat cu UEFA despre normele pe care gazonul trebuie sa le indeplineasca. Banii vor veni din fonduri europene”, a declarat patronul gruparii UTA, italianul Giovani Cantanzariti.

Pe acest teren joaca echipa UTA

Noua arena va avea 12.500 de locuri, iar lucrarile se vor intinde pe o perioada de 3 ani. Actualul stadion din Arad are 7.287 de locuri si a fost inaugurat pe 1 septembrie 1946, la un meci dintre ITA si Ciocanul (scor 1-0).

Asa arata stadionul aradean la inaugurarea din 1946

Baronul Francisc Neumann, un mare fan al celor de la Arsenal Londra, a dorit ca stadionul sa fie o copie a celebrului „Highbury”, fosta arena a „tunarilor”. Autoritatile aradene au dorit sa continue traditia, iar stadionul cel nou va arata precum „Emirates Arena”, noul fief al formatiei antrenate de Arsene Wenger.

author avatar
Sebastian Stan
818 afisari

1 COMENTARIU

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger