AcasăSPORTUruguay a castigat Copa America - VIDEO

Uruguay a castigat Copa America – VIDEO

Nationala de fotbal a Uruguaiului a castigat, pentru a 15-a oara in istorie, Copa America, dupa ce s-a impus, cu 3-0, impotriva Paraguaiului, in finala disputata in Argentina.

Dusa in carca pana in finala de jucatorii muncitori precum Alvaro Pereira sau Diego Perez, nationala de fotbal a Uruguaiului a beneficiat la momentul potrivit de executiile inspirate ale atacantilor Diego Forlan, Luis Suarez si Cavani.

Uruguay a facut o demonstratie de forta in finala cu Paraguay si s-a impus, cu 3-0. Dupa 240 de minute fara gol primit in meciurile cu Brazilia, din sferturi, si Venezuela, din semifinale, defensiva Paraguaiului a clacat inca din minutul 13 in marea finala. Luis Suarez a deschis scorul cu un sut in forta, dupa cateva momente de asediu la poarta adversa.

Recitalul Uruguaiului a continuat cu ocazii peste ocazii si Diego Forlan a facut 2-0 in minutul 41, dupa ce a fructificat o minge venita de la Arevalo.

Acelasi Forlan a facut dubla in minutul 90, dupa o actiune superb lucrata de Cavani si Luis Suarez. Cei trei jucatori de atac ai Uruguaiului mai puteau marca cel putin cate un gol fiecare intr-un meci dominat copios de trupa antrenata de Oscar Washington Tabarez.

A fost pentru prima data dupa 16 ani cand Uruguay a castigat Copa America, insa trupa lui Tabarez a reusit performanta de a deveni echipa cu cele mai multe trofee castigate din istorie, 15, chiar pe terenul Argentinei, formatia cu care impartea fotoliul de lider la acest capitol.

Messi si compania raman cu 14 trofee in vitrina, dar ultimul a fost castigat tocmai in 1993. Brazilia are numai opt trofee castigate, dar a cucerit patru in ultimii 14 ani.

Peste patru ani, in 2015, echipele din America de Sud si nu numai se vor reintalni in Brazilia.

[youtube]efCLDhAbW7A[/youtube]

author avatar
Cristi Ionita
124 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger