AcasăSPORTUraganul "Sumi"

Uraganul „Sumi”

Sumudica si Constantin, inaintea declansarii scandalului la Rapid

Vicecampioana Romaniei s-a despartit subit de antrenorul care a condus-o in sezonul trecut. Augusto Inacio n-a mai suportat tensiunile dintre el si finantatorul Adrian Porumboiu si si-a prezentat demisia. Noul tehnician al moldovenilor, Marius Sumudica, si-a inceput mandatul la Vaslui cu doua debarcari.

Sumudica si Constantin, inaintea declansarii scandalului la Rapid

Miercuri seara, la scurt timp dupa ce a incheiat conturile cu portughezul Augusto Inacio, finantatorul moldovenilor l-a scos din „joben” pe Marius Sumudica. Fostul antrenor de la Gloria Bistrita, Rapid si FC Brasov a fost prezentat jucatorilor, ieri dimineata, ulterior fiind efectuat in Austria si primul antrenament sub comanda sa. Asta, nu inainte ca Marius Sumudica sa ia primele masuri: Marius Constantin si Ousmane N’Doye au fost trimisi la hotel si anuntati sa-si caute echipe.

Constantin – Sumudica, un diferend pornit de la o remarca nefericita

Aversiunea lui Sumudica fata de fostul international Marius Constantin dateaza din martie 2011, de pe vremea cand amandoi lucrau la gruparea Rapid. In timpul unui cantonament efectuat in Turcia, antrenorul a fost la un pas sa fie luat la bataie de jucator. Totul a plecat de la o replica nefericita a tehnicianului la adresa sotiei lui Marius. „Dialogul a fost initiat de el. Sotia mea, Kinga, era cu celelalte fete la plaja si nu a avut nicio replica de natura sa il provoace. El i-a spus textual: «Vai, draga, nu mai mai sta la soare ca te-ai ars pe gaoz!» Evident, a urmat o reactie nervoasa din partea mea. L-am apostrofat, dupa care m-am repezit spre el. Au intervenit colegii, oricum… E vorba de familie, de principii, de mandrie. A fost reactia unui barbat fata de replica unui golan. Nu permit nimanui sa se ia de sotia mea! Ce trebuia sa fac?! Sa ii spun ca o sa caut o crema impotriva arsurilor?”, afirma la vremea respectiva Marius Constantin. La revenirea in tara, antrenorul l-a exclus din lot pe stoper, dar nu inainte de a-si prezenta motivele: „Golan nu este Sumudica, ci un jucator care bea vinul din minibar inaintea unui meci, un jucator care nu saluta niciodata galeria si care fuge la controlul antidoping, unde bea cinci sticle de bere si fumeaza un pachet de tigari”.

N’Doye: „Daca Sumi era prost, ieseam la televizor si spuneam asta”

 

Intre Sumudica si N’Doye, „razboiul” a inceput in decembrie 2011, in timpul unui meci castigat de FC Brasov in fata Astrei Ploiesti, partida in care cei doi – fosti colaboratori la gruparea prahoveana – s-au injurat reciproc.

N’Doye pleaca si de la FC Vaslui

Ciudat este ca, in urma cu cateva luni, dupa demisia lui Sumudica de la Astra, africanul avusese curajul sa critice indepartarea tehnicianului dupa un diferend cu patronul Ioan Niculaie: „Sint corect si direct, iar patronul nu are de ce sa fie suparat pe mine. Spun ce simt si ce vad, nu cum faceti voi, romanii, o dati cotita! Daca Sumi era prost, ieseam la televizor si spuneam asta, dar nu e cazul!”. Miercuri seara, afland ca FC Vaslui va fi antrenata de Sumudica, senegalezul a fost auzit afirmand: „Asta e, ma duc sa ma odihnesc!”. Voci din anturajul echipei vasluiene afirma ca renuntarea la  Ousmane N’Doye n-ar avea, insa, prea mari legaturi cu angajarea lui Marius Sumufica, fotbalistul senegalez fiind oricum intrat in vizorul finantatorului Porumboiu, asta din pricina nenumaratelor derapaje din viata extra-sportiva.

author avatar
Sebastian Stan
1.085 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger