AcasăRecomandariUPC a facut prima plata: 13,7 milioane euro pentru anul 2014!

UPC a facut prima plata: 13,7 milioane euro pentru anul 2014!

Liga Profesionista de Fotbal a incasat suma de 13,75 milioane de euro, reprezentand prima rata din totalul de 27,5 milioane de euro pe care societatea malteza Intel Sky Broadcast s-a obligat s-o plateasca pentru sezonul 2014/ 2015, conform contractului de vanzare a drepturilor tv, semnat la 4 martie.

UPC se pregateste sa transmit campionatul 2014/ 2015 al Ligii 1

Banii obtinuti din aceasta prima rata urmeaza sa fie virati in conturile cluburilor incepand de maine. Presedintele FC Dinamo, Constantin Anghelache, a declarat, ieri, la finalul Adunari Generale a LPF, ca baremurile pentru arbitri si observatori vor fi achitate direct de catre Liga din aceasta suma: „Banii s-au primit. Este vorba de jumatate din 27,5 milioane. Miercuri va fi o analiza cu fiecare club in parte, pentru ca mai sunt la unii popriri pe conturi sau alte retineri si va incepe apoi transferul din contul LPF in conturile cluburilor. Am mai convenit ca din acesti bani din drepturile tv sa se retina baremurile pentru arbitri si observator”.
Gino Iorgulescu, noul presedinte al Ligii Profesioniste, a anuntat la inceputul lunii martie
semnarea unui parteneriat media valabil cinci ani cu societatea Intel Sky Broadcast, din Malta, avand ca obiect comercializarea drepturilor de difuzare a meciurilor din Liga 1. Conform contractului, LPF va incasa anual de la Intel Sky Broadcast suma neta de 27,5 milioane de euro pe sezon in cei cinci ani. In data de 2 aprilie, televiziunile Look TV si Transilvania Live au facut public memorandumul de intelegere cu Intel Sky Broadcast privind difuzarea in direct a partidelor din campionat.

author avatar
National
512 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger