AcasăSPORTUniversitatea Craiova a fost dezafiliata

Universitatea Craiova a fost dezafiliata

Mircea Sandu si Mitica Dragomir sunt partasi la disparitia Universitatii de pe harta fotbalului

Este cea mai mare lovitura incasata de Universitatea Craiova in istoria de 73 de ani a clubului. Dispare o grupare care a castigat patru campionate, sase cupe ale Romaniei si prima echipa romaneasca ajunsa intr-o semifinala de Cupa Campionilor Europeni.

Mircea Sandu si Mitica Dragomir sunt partasi la disparitia Universitatii de pe harta fotbalului

Adrian Mititelu a ajuns cu Universitatea la capat de drum. Comitetul Executiv al FRF a votat dezafilierea clubului, deoarece gruparea olteana a refuzat sa isi retraga plangerile in instantele civile, formulate la adresa forului condus de Mircea Sandu si catre Victor Piturca. Propunerea a fost votata de 10 dintre cei 14 membri ai Comitetului. S-au abtinut presedintele Otelului, Marius Stan, si reprezentantul fotbalului feminin, Marian Palarie, in timp ce Cristi Borcea si Dumitru Costin au absentat de la sedinta. O decizie finala va fi luata in cadrul Adunarii Generale a FRF, care ar urma sa fie convocata in termen de 15 zile. „Decizia ii apartine lui Mircea Sandu, plus alti doi-trei. Restul intra doar in hora. E o incercare de santaj ca eu sa ma sperii si sa ma duc la Victor Piturca si sa retrag plangerile de la Parchet si sa ii las pe Gaman si pe Barboianu”, a spus Adrian Mititelu.

Universitatea nu poate juca nicaieri, fotbalistii devin liberi

Emblema clubului va fi si ea "ingropata"

Ce presupune dezafilierea echipei? In primul rand, Universitatea lui Mititelu nu poate evolua in nicio competitie fotbalistica interna, indiferent de esalon. In al doilea rand, toti jucatorii legitimati la echipa pot solicita sa devina liberi de contract. Adrian Mititelu a cumparat clubul pe 9 iunie 2005, de la afaceristul Dinel Staicu, pentru suma de 700.000 de euro. Ulterior, au inceput razboaiele: cu autoritatile locale, cu fostii membri ai Craiovei Maxima, cu personalitati ale fotbalului romanesc, patroni, impresari, conducatorii FRF si LPF, si nu in ultimul rand, cu proprii jucatori.

Piturca vrea clubul in schimbul datoriei

Selectionerul Victor Piturca a declarat ca este dispus sa renunte la datoria de 7 milioane de euro daca Adrian Mititelu renunta la Universitatea Craiova. „Daca in contul datoriei primesc Univesitatea, cedez clubul Primariei”, a declarat selectionerul.

 

 

 

 

 

 

author avatar
Sebastian Stan
436 afisari
Zenville

Ultimele știri

Campania electorală pentru Primăria Capitalei, „aruncată în aer”! Cătălin Cîrstoiu, vestea momentului. Ce se întâmplă luni

Cătălin Cîrstoiu ar putea ieşi din cursa pentru Primăria Capitalei. Coaliţia PSD-PNL trebuie să ia urgent o decizie în privinţa candidatului comun.Acuzaţiile de incompatibilitate...

Irakul, atacat la o bază militară unde s-ar afla paramilitari pro-Iran. Ce spun Israel și SUA despre bombardamente (VIDEO)

Au fost explozii în Irak, azi-noapte, în apropiere de Bagdad, la o bază militară. Acolo s-ar fi aflat trupe ale armatei și foști paramilitari...
proger