AcasăSPORTUnguroaicele ne-au facut Ciuciulete

Unguroaicele ne-au facut Ciuciulete

La finalul meciului, doar unguroaicele au avut motiv sa faca hora bucuriei

In cel mai asteptat meci din prima grupa principala, Ungaria a invins Romania la un singur gol diferenta (20-19) si a pus capac sanselor noastre de a mai juca in semifinalele turneului.

La finalul meciului, doar unguroaicele au avut motiv sa faca hora bucuriei

Jucatoarele antrenate de Gheorghe Tadici au avut partida in mana, la fel cum s-a intamplat si cu Danemarca, dar au marcat un singur gol in ultimele zece minute si astfel au pierdut intalnirea. Unguroaicele au inceput mai bine meciul si au condus cu 2-0 (min.8), 3-1 (min.11) si 4-2 (min.13), dar romancele au revenit la jumatatea primei reprize (4-4). Finalul le-a apartinut tot gazdelor, care la un moment dat s-au desprins la trei goluri (9-6 in minutul 26), pentru ca la pauza avantajul sa fie de doua goluri, 10-8. Romania a facut un joc excelent de aparare in repriza secunda, a recuperat diferenta si in minutul 40 a trecut pentru prima data in avantaj (14-13). Mai mult, echipa lui Tadici a trecut de cateva ori pe langa o distantare la trei goluri, dar nu a mai marcat decat o singura data in ultimele 11 minute (!), la fel ca in debutul jocului.

Fanii romani au scapat doar cu jigniri in Ungaria

In ultimele cinci minute, cand tabela arata 19-17 in favoarea lui Ciuciulete&co., handbalistele maghiare au inscris de trei ori, 20-19 fiind si scorul final.

Bradeanu: „Arbitrii le-a ajutat pe maghiare”

Chiar daca in ofensiva n-au mai etalat un joc spectaculos, romancele se puteau impune lejer daca cei doi arbitri din Rusia nu le impingeau de la spate pe unguroaice. Marcatoare a trei goluri, Aurelia Bradeanu i-a acuzat la finalul meciului pe Evghni Zotin si Nikolai Volodkov ca au favorizat formatia gazda: „Ce sa mai spun acum? Am incercat sa le atrag atentia arbitrilor, dar degeaba! Din pacate, nu puteam castiga orice am fi facut. Va spun sincer, eu asa am simtit si vazut pe teren, arbitrajul le-a ajutat. Ungaria nu a avut nimic peste noi, dar iata ca a avut, totusi, altceva”.
Revoltat a fost si antrenorul Gheorghe Tadici: „Nu vreau sa acuz arbitrajul, dar au fost cateva decizii care mi s-au parut eronate. La Ciuciulete a fost 7 metri, arbitrii rusi au dat 9 metri, la Pirvut a fost o eliminare gratuita… Daca analizati ultimele cinci minute, o sa va dati seama ce s-a intamplat! In handbal, nu conteaza ce se intampla in minutul 15, in minutul 40, dar conteaza fiecare decizie din ultimele cinci minute!”.

Fair-play unguresc: „Ciganyok!, ciganyok!”

Doar 100 de romani au incurajat echipa la meciul de la Debrecen, desi la primul joc al turneului, cu Norvegia, au fost aproape 2000! La intonarea imnurilor nationale, ungurii din tribune s-au intors cu spatele si au fluierat „Desteapta-te, romane!”, pentru ca in timpul partidei sa strige de mai multe ori „Ciganyok!, ciganyok!” (n.n. – „Tiganilor, tiganilor!”).

author avatar
Laurentiu Teodorescu
376 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger