AcasăRecomandariUngaria - Romania, 1-1 la injuraturi

Ungaria – Romania, 1-1 la injuraturi

UEFA nu tolereaza discriminarea etnica, rasiala sau de orice alta forma, iar dovada ca monitorizeaza atent aceste „evenimente” a oferit-o, ieri, Federatia Ungara de Fotbal.

Ultrasii maghiari si cei romani platesc in mii de euro injuriile aduse unii altora

Forul de la Budapesta a reactionat imediat dupa ce la mai multe meciuri din prima liga nationala, disputate in weekend, s-au strigat injurii la adresa Romaniei. „Ultrasii” maghiari si-au facut incalzirea pentru partida de maine la jocurile din campionat. Astfel, intalnirile Diogsgyor-Ujpest, Honved-Puskas FC, Vasa-MTK Budapesta si Videoton – Debrecen au fost marcate de incidentele pe care le-au provocat suporterii unguri. Rivali pe plan intern, fanii maghiari s-au unit pentru a scanda impotriva Romaniei, astfel ca la cele patru partide s-au putut auzi numai „romanii – tiganii, romanii – tiganii”. lIeri, Federatia a amendat 6 cluburi pentru comportamentul rasist al propriilor suporteri. Nemzeti Sport a scris ca totalul sanctiunilor ajunge la 10.000 de euro, iar gruparile sanctionate sunt Videoton, Debrecen, Ujpest, Diosgyor, Honved si MTK Budapesta.
In urma cu un an, FRF a reactionat la fel. Clubul Petrolul a fost amendat cu suma de 70.000 de lei deoarece galeria „lupilor galbeni” a scandat injurii la adresa Ungariei in timpul meciului de campionat cu Gaz Metan Medias, disputat cu cateva zile inainte de meciul maghiarilor de la Bucuresti cu Romania (scor 1-1).

author avatar
Laurentiu Teodorescu
799 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger