AcasăRecomandariUn vis aproape de realitate: Liga 1 pe TVR, din martie 2015!

Un vis aproape de realitate: Liga 1 pe TVR, din martie 2015!

Vesti aducatoare de sperante pentru microbisti: Televiziunea Romana negociaza cu Look Tv preluarea macar a unui meci din campionat, incepand cu returul Ligii 1!

Transmisiunile TVR ar putea aduce Ligii 1 un plus la capitolul imagine

Anuntul a fost facut ieri de Cristian Zgabercea, producatorul general al TVR, chiar in timpul sedintei Consiliului National al Audiovizualului. Intrebat despre acest subiect, al partidelor din Liga 1, Zgabercea a raspuns initial „sunt niste discutii”, dupa care a detaliat: „Pentru campionatul national de fotbal suntem in discutii cu cei de la Look TV. Am incercat sa facem un barter, sa le oferim servicii (n.r. – de difuzare), pentru ca ei au nevoie de servicii, si sa ne permita sa difuzam macar un meci. Din pacate, operatorul pay tv (n.r. – UPC) cu care lucreaza a refuzat (…). Cei de la Look Tv sunt deschisi la discutii si speram ca macar din retur sa oferim publicului o partida pe etapa. Oricum, cu siguranta ca vom oferi publicului rezumate de la toate partidele”. Referitor la sport, in general, Cristian Zgabercea a mai declarat ca „TVR a reusit sa ia tot ce inseamna meciuri de calificare ale echipei Romaniei” si incerca sa cumpere si drepturile tv pentru Cupa Mondiala de rugby, si alte competitii „la care drapelul Romaniei este prezent pe unul dintre catarge”.
Drepturile de difuzare a meciurilor din Liga 1 sunt detinute in prezent de postul Look Tv, la care actionar majoritar a fost, pana de curand, Arpad Paszkany, finantatorul echipei CFR Cluj. Semnat pe cinci ani, contractul prevede ca Liga Profesionista va incasa pe fiecare sezon suma neta de 27,5 milioane de euro.

 

author avatar
Laurentiu Teodorescu
353 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger