AcasăSPORTUn roman anonim se bate pentru titlul de campion mondial la box

Un roman anonim se bate pentru titlul de campion mondial la box

Silviu Olteanu este actualul campion european la categoria musca

La 35 de ani, Silviu Olteanu este un boxer putin cunoscut in Romania, dar pugilistul originar din Constanta si-a cladit, incet si sigur, o cariera impresionanta, iar anul acesta are ocazia sa se bata pentru o centura de campion mondial.

Silviu Olteanu este actualul campion european la categoria musca

Fost campion national de amatori, Silviu Olteanu este pentru a doua oara in fata unui meci de titlu mondial. El s-a luptat in decembrie 2010, la Saitama, cu japonezul Daiki Kameda, pentru centura de campion mondial la categoria musca, in versiunea WBA. Avantajul terenului propriu si, evident, al arbitrilor, a facut ca victoria sa-i fie acordata, la limita, japonezului, desi unul dintre judecatori il vazuse invingator, cu 118-110, pe Silviu Olteanu.

Conform luptatorii.ro, seria de victorii obtinuta de roman anul trecut, cand i-a rapus pe Valery Yanchi, Giuseppe Lagana si Andrea Sarritzu, l-au transformat pe Silviu Olteanu in challenger obligatoriu la centura de campion mondial in versiunea IBF detinuta in acest moment de sud-africanul Moruti Mtahalane.

Aflat pe locul 5 in ierarhia mondiala de la categoria musca, Silviu Olteanu va afla pe 5 iulie data si orasul in care il va infrunta pe Mtahalane. Pe 5 iulie are loc licitatia pentru meci, in ziua respectiva urmand a se stabili si bursele celor doi pugilisti.

Stabilit de un deceniu la Madrid, Silviu Olteanu a debutat in boxul profesionist in ianuarie 2005. Desi a pierdut la decizie primele trei meciuri, romanul si-a vazut de treaba si i-a impresionat pe iberici cu determinarea si munca depusa.

Acum, Silviu Olteanu a ajuns la 14 victorii (sase obtinute prin knock-out) si sase infrangeri, toate la decizie, dintre care multe dubioase. Adversarul sau, Moruti Mtahalane, are aproape 31 de ani, 29 de victorii (20 obtinute prin knock-out) si numai doua infrangeri.

author avatar
Cristi Ionita
602 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger