AcasăSPORTUn roman a stabilit un record mondial la Jocurile Paralimpice

Un roman a stabilit un record mondial la Jocurile Paralimpice

(foto: wikipedia)

Un roman a reusit sa stabileasca un nou record mondial la Jocurile Paralimpice, in proba de ciclism urmarire. Eduard Carol Novak a terminat cursa in 4:40.315 minute.

(foto: wikipedia)

Eduard Carol Novak, un roman cu dezabilitati fizice, a stabilit, sambata, un nou record mondial in proba de ciclism urmarire din cadrul Jocurilor Paralimpice de la Londra, destinata sportivililor cu dezabilitati.

In urma rezultatului romanul s-a calificat si in finala care va avea loc tot sambata.

Sportivul roman a terminat cursa de patru kilometri ai probei care s-a desfasurat pe Velodromul din Parcul Olimpic in 4:40.315 minute, reusind astfel sa stabileasca un nou record mondial.

Carol Eduard Novak, in varsta de 36 de ani, din Miercurea Ciuc, a fost medaliat cu argint in 2008, la Jocurile paralimpice de la Beijing. Ulterior acesta a reusit sa castige trei titluri mondiale la paraciclism, noteaza adevarul.ro.

Romanul a practicat initial patinajul viteza insa viata competitionala a fost intrerupta in urma unui accident rutier, in urma caruia si-a pierdut laba piciorului drept.

Acesta nu s-a dat insa batut si s-a reorientat spre ciclism. Cu ajutorul unei proteze speciale romanul a avut clasari superiore in Turul Romaniei., reusind, sambata, sa stabileasca un nou record in cadrul Jocurilor Paralimpice de la Londra.

Evenimentul sportiv a debutat pe 29 august, la acesta luand parte 4.200 de sportivi din 166 de tari (inclusiv Romania). Dintre acestia, peste 1.500 sunt femei, un adevarat record pentru aceasta competitie. Sportivii cu dizabilitati motorii, vizuale sau de alta natura se vor lupta pentru medaliile paralimpice in mai multe probe. Jocurile Paralimpice Londra 2012 se incheie duminica, 9 septembrie.

author avatar
Ionut Zgimbau
353 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger