AcasăRecomandariUn politician important a oprit ancheta Consiliului Concurentei legata de vanzarea drepturilor...

Un politician important a oprit ancheta Consiliului Concurentei legata de vanzarea drepturilor tv!

Dumitru Dragomir nu uita si nu iarta, iar ultimul scandal din fotbalul romanesc, legat de diminuarea contractului din drepturile tv, i-a ridicat mingea la fileu in razboiul cu actuala conducere a LPF.

Dragomir este pregatit sa vorbeasca in fata procurorilor DNA despre vânzarea drepturilor tv

Preluarea drepturilor tv din Liga 1 s-a facut, in martie 2014, fara licitatie, Liga Profesionista alegand sa ofere contractul unei firme – Intel Sky Broadcast (ISB) – din Malta, controlata, se pare, de Arpad Paszkany, patronul CFR Cluj. Manevra n-a scapat Consiliului Concurentei, care s-a sesizat din oficiu si a anuntat demararea unei anchete. De marea ancheta s-ar fi ales praful, dupa cum sustine Dumitru Dragomir, care stie ca un important om din politica romaneasca a pus frana vitezei pe care si-o luasera subordonatii lui Bogdan Chiritoiu. „Se incearca un tun de 24 de milioane de euro, sase milioane ori patru fac 24 de milioane, ca mai sunt patru ani de contract. Treaba lor! Nu ma intereseaza, dar sa vedeti ce vine din partea Consiliului Concurentei si a DNA-ului! Nu stiu daca si DN-ulA, dar Consiliul Concurentei a fost oprit, deocamdata, de cineva in functie, cineva mare din politica. O sa vedeti ca, in scurt timp, va sari in aer toata treaba de la Liga!”, a rabufnit Dragomir la „Digi Sport”. Intrebat direct daca ancheta Consiliului Concurentei a fost oprita pe linie politica, „Corleone” n-a ezitat niciun moment cand a raspuns: „Da!”.
Adunarea Generala a Ligii a respins, luni, propunerea ISB de a diminua valoarea contractului pentru drepturile tv. Pana la 15 iunie, firma lui Arpad Paszkany trebuie sa achite 17 milioane de euro, reprezentand prima transa din valoarea drepturilor tv pe sezonul 2015/ 2016. In caz contrar, cluburile din Liga 1 se vor reuni la 19 iunie pentru a decide ce masuri vor lua impotriva ISB.

Contractul, tinut la secret de LPF

Fostul presedinte al Ligii banuieste ca Gino Iorgulescu are ceva de ascuns din moment ce refuza sa prezinte conducatorilor de cluburi contractul prin care a cedat drepturile tv firmei ISB. Dragomir ii acuza si pe actualii patroni ca nu sunt capabili sa puna presiune pe sefii LPF: „Acum mai sunt conducatori? Cand eram eu, ii aveam pe Porumboiu, pe cei doi Nicolae, Gigi Becali… Pai, te mancau astia! Eu niciodata nu am negociat singur, aveam o comisie formata din presedinti de cluburi. (…) De ce nu se arata contractul? De ce doar cei de la Otelul Galati au avut acces la dosar? Numai ei au votat? Contractul nu e al cluburilor? Unde sunt garantiile contractului? In trecut, am facut contracte prin care le luam televiziunea celor care nu plateau banii. Puneam garantii solide”.

„Gino a facut un abuz incalificabil”

Iorgulescu si-a pus in cap toata Liga 1

Chiar daca in trecut au facut afaceri profitabile impreuna, Dumitru Dragomir si Gino Iorgulescu sunt acum cu pistoalele pe masa. Primul sef al LPF nu uita ca cel care i-a luat locul a fortat o plangere penalta impotriva sa: „Gino sa-si vada de treburile lui, nu de ale mele. Bineinteles ca a facut si un abuz incalificabil. A facut doua Adunari Generale ca sa se constituie cluburile parte civila impotriva mea, cluburile nu au fost de acord, apoi a scris o scrisoare din partea unei case de avocatura, le-a amenintat pe cluburi, iar apoi o parte din ele au acceptat sa se constituie parte civila. Gheorghe Stefan, de la Piatra Neamt, a propus comisionul, iar Piatra Neamt s-a constituit parte civila. Ati mai vazut asa ceva?”.

 

author avatar
Laurentiu Teodorescu
665 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger