AcasăEditorialDan Claudiu TanasescuUn nou sport: fotbal cu labele!

Un nou sport: fotbal cu labele!

Matei majoreaza avantajul "cainilor" in meciul cu Otelul

La meciul „cainilor rosii” cu plutasii de pe Dunare, am avut ocazia sa asist la nasterea unui nou sport, botezat fotbal cu labele, care, daca ar fi preluat de toate echipele din Liga lui Mitica, ar putea aduce, probabil, o improspatare a interesului pentru spectacolele de pe stadioanele patriei, devenite, pe zi ce trece, din ce in ce mai goale.

Matei majoreaza avantajul "cainilor" in meciul cu Otelul

E trist sa vezi ca in tribune apar doar cateva cohorte anemice, venite la meci sa sparga cu voiosie „bomboane agricole”, sa mai arunce cate-o cimilitura din care nu lipsesc termenii populari din domeniul… ginecologiei si sa-i cotonogeasca pe cei veniti cu stegulete de alta culoare decat ale lor. Jocul dintre Dinamo si Otelul Galati, disputat vineri seara, s-a desfasurat in prezenta putinilor spectatori pierduti prin falnica Arena Nationala, el fiind arbitrat de ilustrul necunoscut Lucian Rusandu, fluiericiul desemnat sa tina in frau doua echipe ale aceluiasi antrenor, Dorinel Munteanu, sosit cu mare viteza de pe malul Dunarii in draguta Capitala plina de caini vagabonzi si de cabinete de masaj erotic. Jocul a fost un fel de ghiveci, in care Dorinel a amestecat tot soiul de ingrediente, dar care a avut parte, in locul linguroiului destinat sa amestece compozitia, de tanarul targmuresean cu caval, un coiot speriat de faima echipei din fosta groapa a Teiului si, mai cu seama, de neobositul tehnician ce-si indruma jucatorii prin fluieraturi scoase printre deste. Scorul s-a scris prin doua lovituri de la 11 metri si un autogol. Iar daca Rusandu ar fi acordat in minutul 90 lovitura de la punctul varuit impotriva jocului de volei efectuat in propriul careu cu amandoua labele din fata de „cainele rosu” Alexe, am fi asistat la al treilea penalti, de altfel cel mai adevarat. Dar n-a fost asa, pentru ca ardeleanul fluierar, cu gandul la darabul de slana pe care-l va hacui cu brisca in trenul de Targu Mures, s-a facut ca e lovit brusc de cataracta, lasandu-ne sa credem ca in imperiala lui prezenta s-a inventat un nou sport: fotbal cu labele! Si asa, Dinamo aburca trei puncte fara niciun merit, iar arbitrul Lucian Rusandu va fi musai (speram) sa frece batranele banci ale comisiei de suspendari! Furaciunea facuta de domnul acesta este cu atat mai evidenta cu cat dumnealui a acordat fara sa clipeasca penalti impotriva galatenilor la o minge care a sarit in mana lui Rapa, iar la lovirea cu vadita intentie a mingii cu cele doua palme de catre dinamovistul Alexe a lasat jocul sa continue! Domnilor Mitica Dragomir si Mircea Sandu, chiar nu mai scapam de-alde astia?! La Cluj, sambata seara, „sepcile rosii” au incasat-o de la cefereul alcatuit dintr-o droaie de nationalitati, cu scorul de 2-1! Baietii lui Paszkany au facut figuratie in prima repriza, si abia dupa ce au zarit chelia stralucitoare a finantatorului prin tribuna au pornit motoretele. Oricum, se vede de la o posta ca acesti fotbalisti adunati de prin toate colturile lumii joaca numai cand au chef ori cand n-au gasit cu o seara inaintea meciului, prin localurile de sub Feleac, fetite zvapaiate care sa le stoarca energia.

P.S. Joi seara, echipa berbecutilor furajata de Gigi Becali a fost calcata si facuta tandari de senila unui tanc inregistrat in orasul german Stuttgart. Se pare ca pungile cu lichidul secret adus de peste mari si tari de Ana Maria, sotia antrenorul Laurentiu Reghecampf, cu care i-a infruntat bombardandu-i pe neimblanzitii teutoni, s-a facut otet! Si, fratilor, catati prin preajma cu atentie in fata cui va aratati muschii si va bateti cu caramida in peretele costal, fiindca altfel, iata, va faceti de… bacanie!

author avatar
Dan Claudiu Tanasescu
145 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger