AcasăSPORTUn nou aur pentru România! Cătălin Chirilă a adus aminte de Ivan...

Un nou aur pentru România! Cătălin Chirilă a adus aminte de Ivan Patzaichin, la CE de kaiac-canoe de la Munchen (VIDEO)

Noul "Ivan Patzaichin", ţintuit 3 luni la pat. Diagnostic crunt: tromboză venoasă profundă!

Cătălin Chirilă a reuşit să-şi adjudece medalia de aur în proba de canoe simplu pe 1.000 de metri, sâmbătă, la Campionatele Europene de kaiac-canoe de la Munchen.

Chirilă (24 de ani), campion mondial în această probă, la începutul lunii, în Canada, a condus cursa de la un capăt la altul şi s-a impus cu timpul de 3 min 49 sec 681/1000.

Cine s-a mai clasat pe podium

Sportivul nostru a fost urmat în clasamentul final de cehul Martin Fuksa, multiplu campion european şi medaliat la Mondiale, la 351/1000, şi de italianul Carlo Tacchini, la 1 sec 956/1000.

A fost o cursă foarte grea, mai greu decât mă aşteptam. Prima parte am controlat cursa, iar finişul a fost foarte greu, puternic.

Mi-am dorit să-l înving din nou pe Martin Fuksa, o legendă în canoe. Pe podium, când am urcat, m-am gândit la domnul Ivan, medalia îi este dedicată memoriei lui”, a declarat Chirilă, la TVR1.

N-am mai luat aurul din 2006

România a reuşit o nouă performanţă după 11 ani. În 2011, Iosif Chirilă a cucerit argintul, iar ultimul titlu european a fost obţinut de Florin Mironcic (2006) la Racice.

Cătălin Chirilă (CSA Steaua) va evolua duminică, de la ora 12:30 (ora României), şi în finala probei de canoe simplu pe 500 de metri, în care este vicecampion mondial la Halifax (Canada).

author avatar
Andrei Ștefan
305 afisari

2 COMENTARII

  1. Sa le-o tragem, pe unde putem, caiac, inot …,astea sunt sporturi unde nu se prea fac „aranjamente”.
    Romanii inca nu sunt distrusi, cu toate ca ne-au facut o colonie mizerabila care trebuie sa sufere pentru fundul lor.

  2. Degeaba, fituicile de sport vorbesc tot de analfabetii din fotbal, tunsi punk si scolati zero. Cine le mai da si bani pentru mizeria pe care o mimeaza si-i spun fotbal, cam cum s-ar numi ??

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger