AcasăEditorialDan Claudiu TanasescuUn miop, trei nauci si-un portar de bloc

Un miop, trei nauci si-un portar de bloc

Olandezii jubileaza dupa golul marcat in fata Stelei la Bucuresti

Iata ca alde Oprescu, hotarati sa nu se faca de bacanie cu ocazia meciului dintre mielutii lui Becali si niste fotbalisti din }ara lalelelor, au reusit sa flituiasca nametii adusi de nemilosul viscol si peste gazonul de pe Arena Nationala, dand astfel putinta celor doua formatii sa buseasca in voie mingea ajunsa aproape invizibila din pricina culorii stacojii.

Olandezii jubileaza dupa golul marcat in fata Stelei la Bucuresti

Prin tribune, edilul Capitalei a dat liber la distribuirea sucurilor, apelor minerale aduse de prin renumitele noastre statiuni balneare si a cutiilor de bere fara alcool, manat de credinta ca, in pofida lipsei unui ceai fierbinte, cei 50.000 de spectatori inlemniti de frig, care aratau la sfarsitul celor 90 de minute precum turturii, isi vor dezgheta turloaiele dupa principiul enuntat candva de Hipocrate, care spune ca tratarea degeraturilor se face bagand mainile in apa rece! Dar lasand de-o parte preceptele parintelui medicinei, apreciem ca in seara jocului terenul a fost bun, spectatorii inghesuiti ca sardelele, ninsoarea subtire, vantul fugit prin Baragan. Deci, sperantele noastre erau ispititoare. Cu toate astea, echipa Twente din Enschede adusa de britanicul Steve McClaren, un vechi demolator al Stelei, a intrat pe terenul de joc fara nicio teama, cu necrestinescul gand sa ne introduca mingea vopsita cu ruj de buze in poarta aparata de rezervistul Tatarusanu. Ce s-a intamplat in seara cu pricina am vazut cu totii. Olandezii au luat-o cu viteza a patra, iar ai nostri s-au cam balbait, pierzand o multime de mingi si nereusind sa lege mai mult de trei pase. Totusi, norocul a stat in poarta noastra in minutele 24 si 36, cand De Jong si Chadli au trimis mingea din zece metri ca la rugby. Altfel, tabela ar fi aratat mai trist. Din pacate, in minutul 52, vazand ca stelistii cam trag targa pe uscat, bafta s-a rasucit, cum se spune, si s-a pitit de noi. Acest lucru a facut ca mingea sa-i joace feste miopului Prepelita, care, cu gandul la vreo fabrica de chifle, a dat pe langa ea. Atat i-a trebuit neastamparatului cultivator de lalele Ola John, care a gabjit-o la iuteala si, lasandu-i cu gura cascata pe cei trei fundasi nauci (Brandan, Chiriches si Geraldo), a trimis-o in plasa peste portarul de bloc Tatarusanu, iesit la cules ciuperci. Mai apoi, baietii lui Ilie Stan au inceput sa dea mai cu sarg la vasle, creandu-si cateva ocazii, dar tarmul unde trona statuia izbanzii era prea departe!

In final, singurii care au plecat fericiti de la meci au fost vanzatorii de bauturi racoritoare tinute in ambientul geros pentru a nu se altera. Speculantii de ocazie si-au burdusit caraimanele vanzandu-le la pret de zece ori mai mare decat in barurile unde-si fac veleatul Cruduta, Dragusanca si alte inspaimantate de anuntul unui doctor glumet de la sectia infrumusetari, care a decretat ca siliconul e cancerigen.

author avatar
Dan Claudiu Tanasescu
155 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger