AcasăSPORTUn miliard pe meci pentru bodyguarzii de pe National Arena

Un miliard pe meci pentru bodyguarzii de pe National Arena

Echipele care inchiriaza „National Arena” platesc o suma exorbitanta pentru ca meciurile sa se desfasoare fara incidente in tribune, mai mare chiar si decat inchirierea in sine a stadionului.

Firma de paza de la partidele de pe National Arena nu a avut niciun incident pana acum.

Cluburile mioritice care au desfasurat meciuri pe arena lui Oprescu au descoperit ce inseamna sa organizezi o partida pe un stadion Top Class. In afara costurilor de inchiriere, care se ridica la aproximativ 55.000 de euro per meci, gruparile sunt obligate sa achite suma de 29.000 de euro, pentru securitate, firmei de paza BGS. “Este incredibil ca paza sa coste mai mult decat inchirierea arenei. Pentru primul «inel» am platit 23.000 de euro, iar pentru bodyguarzi am dat cu 6.000 de euro mai mult”, se plangea un oficial rapidist. “Daca vrei sa-i ai pe cei mai buni, asta este pretul, mai ales ca discutam despre un stadion asa de mare. La Galati, paza costa de 15 ori mai putin”, ne-a declarat un oficial galatean. Daca in cupele europene, pe „National Arena”, gruparile Rapid si Otelul au platit cate 29.000 de euro firmei de paza, in Liga 1, pe arenele proprii, aceleasi cluburi au cheltuit mult mai putin. Astfel, la partida Rapid – CS Mioveni, giulestenii au platit 4.000 euro. Cand joaca la Galati, campioana Otelul da 3.000 de pentru securitate. Tot la fel platesc si dinamovistii, in Stefan del Mare, iar Steaua, atunci cand evolua in Ghencea, livra firmei Shelter Security suma de 8.000 de euro per meci.

Banu’ inainte, ca la curve!

Cei care se ocupa de administrarea mega-arenei bucurestene, in speta “Administratia Lacuri, Parcuri si Agrement Bucuresti”, stiu ca patronii de fotbal n-au obiceiul sa achite facturile prea repede, astfel ca au instituit o regula: banii inainte! Tocmai din aceasta cauza, Otelul a fost in pericol sa nu dispute meciul cu Manchester United, din UCL, Marius Stan fiind nevoit sa apeleze la bunavointa lui Sorin Oprescu pentru ca duelul sa nu se amane.

author avatar
Sebastian Stan
788 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger