AcasăSPORTUn impresar rus il cumpara pe Wladimir Klitschko cu o suma uriasa

Un impresar rus il cumpara pe Wladimir Klitschko cu o suma uriasa

In aproape 17 ani de box profesionist, ucraineanul Wladimir Klitschko a evitat sa se bata in Rusia, pentru el aceasta tara reprezentand o adevarata „pata neagra”.

Totusi, imposibilul este pe punctul de a deveni posibil, un impresar rus fiind gata sa puna la bataie o suma uriasa pentru a-l aduce pe cel mai mic dintre fratii Klitscko la Moscova.

K2 Promotions, firma fratilor Klitschko, avea de obicei castig de cauza la licitatiile pentru organizarea meciurilor disputate de pugilistii ucraineni, dar Vladimir Hyunov a facut o oferta de nerefuzat pentru primul meci sustinut de Wladimir Klitschko in partea a doua a anului 2013.

Hyunov a oferit 23 de milioane de dolari pentru a organiza meciul lui Klitschko, de peste trei ori mai mult decat 7,1 milioane de dolari, suma pusa la bataie de K2 Promotions.

Termenii impusi de Hyunov sunt clari: Wladimir Klitschko (campionul IBF, IBO, WBA, WBO) versus Alexander Povetkin (campion WBA regular), la Moscova, pe 31 august. Ucraineanul, punand patru centuri pe masa, incaseaza 17 milioane de dolari, in timp ce Povetkin doar 6 milioane de dolari.

Este putin probabil ca Wladimir sa refuze oferta, in conditiile in care Bernd Boente, impresarul sau, a recunoscut ca „ar fi de departe cea mai mare suma incasata de Wladimir pentru un meci”.

Pentru a se infaptui meciul mai ramane doar ca cei doi pugilisti sa castige meciurile pe care le au programate in luna mai.

Povetkin se bate cu polonezul Andrzej Wawrzyk la Moscova, pe 17 mai, iar Klitschko se bate cu italianul Francesco Pianeta pe 4 mai, la Mannheim.

Impresariat de o echipa nemteasca, Wladimir Klitschko s-a batut pana acum aproape exclusiv in Germania sau in state vecine, multi sustinand ca aceasta ar fi si cauza pentru palmaresul sau impresionant – 59 de victorii si doar 3 infrangeri.

Povetkin este neinvins in 25 de meciuri, printre victimele sale numarandu-se Ruslan Chagaev, Marco Huck, Hasim Rahman sau Eddie Chambers.

author avatar
Cristi Ionita
517 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger