AcasăSPORTUn fotbalist elvetian vrea sa-si faca propria nationala

Un fotbalist elvetian vrea sa-si faca propria nationala

Behrami vrea sa joace pentru tara natala

Mijlocasul elvetian Valon Behrami, actualul jucator al lui Napoli, a trimis cereri personale la UEFA si FIFA prin care solicita ca cele doua foruri sa accepte infiintarea nationalei de fotbal a statului Kosovo.

Behrami vrea sa joace pentru tara natala

Respectivul stat si-a castigat independenta in 2008, insa UEFA si FIFA nu au recunoscut si admis oficial nationala Kosovo pe motiv ca regiunea de 10.908 kilometri patrati ar fi inca motiv de disputa intr-un conflict interetnic. Totusi, Behrami, jucator nascut la Titova Mitrovica, spera sa-i imbuneze pe oficialii UEFA si FIFA, iar acestia sa accepte inclusiv ca diferiti fotbalisti sa evolueze pentru nationala statului Kosovo, daca au legaturi in zona, desi au jucat deja pentru alte nationale inclusiv la nivel de seniori.

In aceste conditii, nationala statului Kosovo ar deveni, din start, o forta de temut daca ne gandim ca Behrami (fost jucator la Genoa, Verona, Lazio, West Ham United sau Fiorentina) este sustinut in demersul sau de Lorik Cana (trecut pe la Paris Saint Germain, Marseille, Galatasaray sau Lazio) si Shefki Kuqi (fostul atacant al lui Newcastle, Fulham si Blackburn). FC Prishtina, grupare care mizeaza exclusiv pe fotbalisti kosovari, este campioana en-titre din Raiffeisen Superliga (prima liga din Kosovo).

author avatar
Cristi Ionita
380 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger