AcasăRecomandariUn fost jucator dezvaluie cat de puternica e mafia pariurilor: Stiau rezultatele...

Un fost jucator dezvaluie cat de puternica e mafia pariurilor: Stiau rezultatele si campionul dinainte sa inceapa turneul de tenis!

Dupa doua zile de tacere, interval in care a lasat sa treaca primul val de reactii la dezvaluirile facute luni, BBC s-a intors, joi, cu o continuare a ceea ce pare a deveni un serial tot mai interesant: „Tenisul, ultima tinta a mafiei”.

Tenisul, ultima sursa de venit pentru mafie

Sub protectia anonimatului, jurnalistii de la BBC au obtinut o declaratie naucitoare de la un fost jucator sud-african de tenis. Acesta a dezvaluit cum, nu cu multi ani in urma, mafia pariurilor stabilise nu doar rezultatele, ci si castigatorii de la doua turnee de categorie Masters, printre cele mai importante din circuit (participa jucatori din Top 10 ATP si WTA). Astfel, din spusele sale reiese ca pariurile in tenisul profesionist reprezinta secretul lui Polichinelle pentru jucatori: toti stiu, majoritatea mizeaza! „Este ca un secret stiut de toata lumea in circuit, dar despre care nu vorbeste nimeni. Stim ce se intampla, insa ne vedem de treaba. Exista trei grupuri ale mafiei pariurilor, fiecare mafie opereaza cu oamenii ei. Au multi oameni in interior si se folosesc de 50-60 de conturi deschise la casele de pariuri online, dar in orase diferite, imprastiate pe tot globul. Se plaseaza sume mici concomitent, iar la final se obtine un profit destul de mare. Noi stim cine sunt cei care fac blaturi, ca jucator, iti dai seama imediat atunci cand adversarul trimite mingea in mod intentionat in aut”, a explicat sud-africanul in interviul acordat BBC.

„Combinatii” facute cu jucatorii de top

Pentru fostul tenismen, care preferat sa nu-si decline identitatea, este clar: si jucatorii de top sunt implicati in afacerea pariurilor! Pare dificil de crezut, dar povestea sa are elemente verificabile si este spusa cu prea multa lejeritatea pentru a fi inventata: „Am inceput sa cred ca sunt implicati si jucatorii de top in urma cu cativa ani, atunci cand un tip mi-a spus rezultatele din doua turnee care urmau sa se joace. Mi-a spus exact cine va castiga turneul si modul in care o va face. La inceput, am ras, crezand ca se lauda doar pentru a ma face sa intru in jocul sau. Dar, apoi, nu mi-a venit sa cred cand am vazut ca s-a intamplat exact cum mi-a povestit el! Si vorbim despre doua turnee Masters, la care participa numele grele din tenis!”.

Pariuri de milioane si la Australian Open

La inceputul acestei saptamani, BBC a difuzat o ancheta exploziva: 28 de jucatori profesionisti sunt banuiti ca au facut blaturi pentru castiguri la pariuri. Dintre acestia, 16 sunt din Top 50 ATP, iar opt participa la editia din acest an a Australian Open. Pariurile sunt de ordinul catorva mii de euro, dar, cumulate de pe mai multe conturi, ele pot aduce venituri de sute de mii si chiar milioane de euro!
Organizatorii primului Grand Slam din 2016 au luat deja leg
atura cu politia australiana, iar ofiteri sub acoperire au mers la mai multe partide considerate „suspecte”. Ancheta este in curs de desfasurare, iar rezultatele sunt asteptate sa apara in primavara.

Au platit mii de euro pentru informatii confidentiale din circuit

Si Times a abordat acest subiect. Publicatia britanica a prezentat cazul unor jucatori englezi care au fost abordati de pariori chiar inainte de Wimbledon (editia de anul trecut). Acestia doreau sa afle informatii confidentiale despre protagonistii circuitului ATP. In mod special, mafia pariurilor era interesata de forma reala a jucatorilor, de starea de sanatate, problemele personale etc, in general informatii inaccesibile oamenilor obisnuiti si care urmau sa fie folosite pentru plasarea unor pariuri cat mai sigure. In mod firesc, informatiile obtinute nu erau gratuite, jucatorii primind in schimbul lor mii de euro, sumele fiind de obicei mai mari decat cele castigate de pe urma participarii la turneele respective.

Tuttosport il face praf pe Djokovici: Nole a pierdut intentionat un meci cu Santoros, in 2007!

Reputatul cotidian italian Tuttosport (foto) sugereaza ca inclusiv liderul clasamentului ATP, sarbul Novak Djokovici, ar fi trantit un meci pentru castiguri la pariuri! Din ce scrie Tuttosport, partida in cauza este o confruntare cu francezul Fabrice Santoro, din 2007, pe care „Nole” a cedat-o in doua seturi, 3-6, 2-6. Potrivit ziaristilor italieni, Djokovici ar fi facut deplasarea la Paris doar in scopul de a incasa prima prevazuta pentru jucatorii care bifeaza noua turnee Masters Series in acelasi sezon.
„Se poate crea un caz din orice meci”, a reactionat sarbul. „Ce se poate spune? Am pierdut acest meci. Si?! Nu stiu daca vreti sa creati un caz din acest meci sau cu oricare alt meci pierdut in primele tururi de jucatori de top. Eu cred ca este de-a dreptul absurd. Nu exista nici cea mai mica proba, niciun fapt, este doar o speculatie. Dar, fiind marea poveste a momentului in tenis, vor exista numeroase alegatii”, este pozitia lui Novak Djokovici, care a incheiat conferinta cu o noua dezmintire: „Nu este adevarat ca am pierdut intentionat meciul cu Santoro”.

author avatar
Laurentiu Teodorescu
1.908 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger