AcasăSPORTUn fan River Plate a murit dupa ce echipa aproape a retrogradat...

Un fan River Plate a murit dupa ce echipa aproape a retrogradat in Argentina VIDEO

Un fan in varsta de 68 de ani al echipei River Plate a decedat dupa ce a suferit un stop cardiac, sambata, in timpul meciului pierdut, cu scorul de 1-2, in fata formatiei Lanus, in urma caruia River a ajuns sa dispute barajul pentru mentinerea in prima liga.

„Este vorba de un barbat de 68 de ani, care a suferit un stop cardiac in tribuna, unde i s-a acordat primul ajutor de catre medici. El a murit la spitalul Pirovano”, a declarat Alberto Crescenti, reprezentant al serviciilor de urgenta. Echipa River Plate, de 33 de ori castigatoare a campionatului Argentinei, va trebui sa dispute barajul pentru mentinerea in primul esalon, dupa ce a fost invinsa, sambata, pe teren propriu, cu scorul de 1-2, de Lanus, in ultima etapa a Turneului Clausura.

„Milionarii” se afla pe locul 8 in clasament inainte de meciurile programate duminica, dar in Argentina retrogradarea depinde de media punctelor obtinute in ultimele trei sezoane. River Plate, aflata pentru prima data in istorie intr-o astfel de situatie, a incheiat pe ultimul loc Turneul Apertura in 2008, iar apoi s-a clasat de doua ori pe locul 13 (Apertura 2009, Clausura 2010). River Plate va disputa un baraj in sistem tur-retur cu Belgrano, echipă din provincia Cordoba, pentru a se mentine in prima liga, din care face parte de la infiintarea competitiei, in 1931.

Vezi rezumatul meciului River Plate – Lanus 1-2

[youtube]dN1wVn0ldHg[/youtube]

 

Jucatorii echipei argentiniene au parasit, sambata, terenul sub protectia politiei, suporterii aruncand cu diverse obiecte din tribune.Doar alte doua cluburi din Argentina, Boca Juniors si Independiente, nu au retrogradat niciodata. River Plate, echipa din Buenos Aires, a castigat de 33 de ori campionatul Argentinei si cinci trofee internationale, intre care si doua Copa Libertadores (1986, 1996), echivalentul latino-american al Ligii Campionilor.

author avatar
Flavius Dobrescu
125 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger