AcasăSPORTUn comentator portughez preia FC Vaslui

Un comentator portughez preia FC Vaslui

Augusto Inacio are un titlu de campion cu Sporting, cucerit in 2000

In peste 20 de ani de cariera, tehnicianul lusitan a pregatit 15 echipe, trupa miliardarului Adrian Porumboiu fiind a 16-a sa experienta.

Augusto Inacio are un titlu de campion cu Sporting, cucerit in 2000

Adrian Porumboiu s-a miscat extrem de rapid si i-a gasit inlocuitor lui Viorel Hizo in mai putin de 48 de ore. Acesta este Augusto Inacio, un fel Ilie Dumitrescu al fotbalului portughez, fost mare jucator la Sporting Lisabona, ajuns analist la un post tv dupa o pauza de peste un in antrenorat. „Inacio este noul nostru tehnician. Am primit recomandari despre el, e foarte bine pregatit, stie ca avem un lot valoros. Ne-a urmarit la meciul cu Sporting, din Europa League. Pentru mine, in aceasta alegere a contat si faptul ca aveam nevoie de o personalitate in vestiar. Am strans multe date despre el, e un antrenor care stie carte si stie meserie. El va stapani vestiarul”, afirma Porumboiu. Augusto Inacio il va avea asistent la FC Vaslui pe Ciprian Panait, fost director sportiv la Rapid.

La a 16-a incercare

Pentru portughezi, Inacio este un soi de Mihai Stoichita de-a lor, tehnicianul lusitan pregatind nu mai putin de 15 echipe in cariera. Nicaieri n-a rezistat mai mult de doua sezoane, fie ca vorbim despre Sporting Lisabona, club cu care a cucerit titlul, in 2000, fie ca ne referim la Vitoria Guimaraes. Lusitanul a inceput sa antrenze in 1990, la Rio Ave, de atunci trecand prin Qatar (la Al Ahli, in 2004), Grecia (la Ionikos, in 2006), Iran (la FC Foolad, in 2007) si Angola (Inter Luanda).

author avatar
Laurentiu Teodorescu
186 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger