AcasăSPORTUn canadian care a facut 6 ani la inchisoare, transferat de...

Un canadian care a facut 6 ani la inchisoare, transferat de HSC Miercurea Ciuc: A comandat asasinarea tatalui

In anii '90, Danton unul dintre cei mai buni tineri hocheisti din Canada

Canadianul Mike Danton devine cel mai tare hocheist care a evoluat vreodata in Romania, dupa ce a acceptat sa semneze un contract cu HSC Miercurea-Ciuc.

In anii '90, Danton unul dintre cei mai buni tineri hocheisti din Canada

Mike Danton (33 de ani) a evoluat patru sezoane in NHL, la gruparile New Jersey Devils si St.Louis Blues, si a mai trecut pe la echipe din Suedia, Kazahstan si Slovacia. Danton are o poveste de viata incredibila. Hocheistul a fost abuzat sexual de tatal sau si a avut o relatie foarte apropiata cu David Frost, impresarul sau. Conform ziare.com, in 2004, dupa ce St.Louis Blues a fost eliminata din Cupa Stanley, Danton a fost retinut de agentii FBI, canadianul fiind acuzat ca a comandat asasinarea tatalui sau. Condamnat la sapte ani de inchisoare, Danton a stat cinci ani dupa gratii in SUA si aproape un an in Canada, fiind eliberat sub supraveghere in 2010. Sportivul recunoaste ca anii petrecuti dupa gratii i-au schimbat viata, mai ales ca a incercat sa se sinucida, iar gardienii l-au salvat in ultimul moment, dupa ce prosopul cu care vroia sa se stranguleze s-a rupt. Incantat de posibilitatea de a evolua in Romania, Danton si-a anuntat fanii de pe Facebook ca pentru el nu mai conteaza decat dragostea pentru hocheiul pe gheata.

Gaz Metan il are pe Robertson, fotbalistul puscarias

Robertson a marcat trei goluri in sapte meciuri jucate pentru Gaz Metan

Danton nu este primul sportiv puscarias care ajunge in Romania. Echipa de fotbal Gaz Metan Medias l-a inregimentat in vara pe englezul Jordan Robertson, fost jucator la Southampton si Sheffield United. In 2008, fotbalistul a comis un accident de circulatie, in urma caruia a murit Omar Mohamed (38 de ani), antrenorul echipei de baschet a Somaliei. Robertson a fost condamnat la doi ani si opt luni de inchisoare. A stat doar 11 luni dupa gratii, fiind eliberat sub supraveghere. S-a repliat in fotbal, jucand pentru Ferencvaros (Ungaria) sau St.Johnstone (Scotia), asta inainte de a ajunge la Gaz Metan Medias. Precum Danton, si Robertson sustine ca transferul in Romania i-a adus pacea sufleteasca, atacantul nedorind sa mai vorbeasca despre teribilul accident comis in urma cu cinci ani.

author avatar
Cristi Ionita
296 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger