AcasăSPORTUn american a inventat racheta cu doua manere

Un american a inventat racheta cu doua manere

Desi nu straluceste pe teren, Battistone face furori cu racheta lui inedita

Tenismanul american Brian Battistone a folosit, in turneul de dublu mixt de la US Open, o racheta cu doua manere creata impreuna cu designerul Lionel Burt. Celebra inventie nu i-a fost de ajutor, el si Nicole Melichar fiind eliminati inca din runda inaugurala.

Desi nu straluceste pe teren, Battistone face furori cu racheta lui inedita

Battistone (33 de ani) s-a retras prematur din activitate, in 2000, a revenit in circuit in 2007 si risca sa ramana un cvasi-anonim daca nu-i trecea prin cap sa inventeze o racheta cu doua manere. Chiar si asa, rezultatele au fost departe de asteptari, insa celebra inventie il transforma intr-o vedeta la turneele la care ia parte.

Battistone sustine ca racheta, care are doua manere precum o foarfeca, ii avantajeaza pe jucatorii care folosesc deseori loviturile cu doua maini, lovitura cu rever sau serviciul din saritura precum la volei. Sportivii din circuit sunt circumspecti la spusele americanului, dovada stand si rezultatul inregistrat de Battistone la US Open-ul din acest an. Americanul a facut echipa cu compatrioata sa Nicole Melichar in turneul de dublu mixt, iar cei doi au fost eliminati inca din primul tur, dupa ce au pierdut, cu 6-7, 3-6, disputa cu spaniolii Nuria Llagostera Vives si David Marrero.

author avatar
Cristi Ionita
225 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger