AcasăSPORTUmiliti Rusia! Boicotati Cupa Mondiala din 2018!

Umiliti Rusia! Boicotati Cupa Mondiala din 2018!

Putin este sigur ca va pastra C.M. 2018 in Rusia

Statele Unite ale Americii vor cu orice pret sa izoleze Rusia si nu doar economic, ci si in plan sportiv. Tinta lor: Moscova trebuie sa piarda dreptul de a organiza Cupa Mondiala din 2018!

Putin este sigur ca va pastra C.M. 2018 in Rusia

In plin scandal legat de coruptia de la varful FIFA (presedintele Sepp Blatter a demisionat, iar alti opt oficiali sunt in arestul Politiei din Zurich), americanii cauta sa profite de aceasta conjunctura favorabila si sa dea Rusiei lovitura decisiva.

Publicatia Wall Street Journal a iesit pe piata cu un material in care indeamna direct la boicotarea editiei din 2018 a Cupei Mondiale! Daca Rusia pastreaza dreptul de a organiza turneul final de peste trei ani, atunci nicio federatie europeana din cele puternice (Anglia, Franta, Germania, Spania, Italia) nu ar trebui sa participe la C.M. „Boicotarea Cupei Mondiale ar fi o lectie grea pentru rusi, o lectie a concescintelor pe care le traiesc fiindca il au conducator pe un om lipsit de respect. Occidentul crede ca sanctiunile aplicate Rusiei trebuie sa fie punitive, economic vorbind, pe cand ele ar trebui sa fie pedagogice, morale si politice. Rusii nu au nevoie de o scadere economica si de saracie. Ei, ca popor, au vazut si mai rau de atat. Rusii trebuie reeducati!”. Cum se poate intampla asta? Raspunsul il are tot WSJ: „Daca domnul Putin trebuie sa fie doborat, acest lucru se va intampla doar cand si celelalte tari se vor intoarce impotriva lui, nu neaparat atunci cand ii va face pe rusi mai saraci, ci cand ii va umili. Cand vine vorba despre umilinta, nimic nu este mai rau decat un autogol, atat in fotbal, cat si la razboi. E timpul sa fortam jocul!”.

Alegeri abia in decembrie!

Comitetul Executiv al FIFA se va reuni in luna iulie pentru a discuta si stabili data alegerilor pentru presedintia forului, in urma demisiei elvetianului Joseph Blatter (foto). Intr-un comunicat, FIFA a precizat ca o sedinta extraordinara a Comitetului Executiv va avea loc in iulie, data exacta urmand sa fie stabilita in aceasta saptamana. Conform BBC, alegerile ar putea avea loc pe 16 decembrie, la Zurich, cu participarea celor 209 membri ai forului international.

 

author avatar
Laurentiu Teodorescu
128 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger