AcasăSPORTUmilinţă în finala masculină de la Roland Garros, dintre Rafa Nadal şi...

Umilinţă în finala masculină de la Roland Garros, dintre Rafa Nadal şi Novak Djokovic

Rafael NadalUmilinţă în finala masculină de la Roland Garros, dintre Rafa Nadal şi Novak Djokovic

Rafa Nadal este din campion la Roland Garros. Pentru a 13-a oară! Rafael Nadal (34 de ani, 2 ATP) s-a impus în fața lui Novak Djokovic (33 de ani, 1 ATP), scor 6-0, 6-2, 7-5, în finala de la Roland Garros, ajungând la al 13-lea succes la turneul din capitala Franței!

Aşadar, spaniolul rămâne „Regele zgurii”! Spaniolul a cucerit al 13-lea trofeu la Roland Garros și al 20-lea titlu de Grand Slam din carieră. Cu acest triumf de la Roland Garros, Nadal ajunge la 20 de victorii în turneele de Grand Slam, recordul all-time din circuitul masculin, deținut de rivalul Roger Federer (39 de ani, 4 ATP). 1,6 milioane de euro va primi Rafa Nadal după triumful de la Roland Garros. De cealaltă parte, Novak Djokovic câștigă un cec de 850,500 euro pentru performanța sa. 17 turnee de Grand Slam a câștigat Novak Djokovic în cariera sa. Doar unul la Roland Garros.

Cum s-a desfăşurat partida?

În fața liderului ATP, Rafa Nadal a avut o prestație extraordinară, fiind în control total în primele 2 seturi. 13 finale la Roland Garros, 13 victorii pentru Rafa, care a început ca din tun finala de la Paris. 6-0 după 46 de minute, iar apoi un set în care Novak a demonstrat că poate riposta, reușind să câștige două gameuri. În al 3-lea set, Djokovic a mai echilibrat finala. Sârbul chiar i-a pus mari probleme ibericului. A reușit primul și singurul său break din meci și a fost la un game de a câștiga setul, însă Rafa a rămas de neclintit. Nadal a apelat la toate loviturile din arsenalul său variat și s-a impus, 7-5, ultimul punct al meciului fiind adjudecat printr-un as! Aşadar, Nadal campion pentru a 13-a oară la Roland Garros.

author avatar
Andrei Ștefan
397 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger