AcasăSPORTUltimul cadou pentru Lucescu

Ultimul cadou pentru Lucescu

La numai o zi dupa ce a semnat contractul cu Zenit Sankt Petersburg, Mircea Lucescu s-a intors la Kiev. Pentru o ultima strangere de mana cu Rinat Ahmetov si o despartire oficiala de clubul la care a muncit in ultimii 12 ani.

De la izbucnirea conflictului armat in Ucraina, Rinat Ahmetov  nu mai are timp nici sa respire. A refuzat sa mai mearga la meciurile Sahtiorului („pana cand echipa nu se intoarce la Donetk, acasa”) si si-a dedicat intreaga activitate sprijinirii familiilor cu probleme din regiunea Donbass. Totusi, marti, special pentru Mircea Lucescu, miliardarul ucrainean a lasat deoparte noile sale indatoriri si, pret de cateva zeci de minute, a stat de vorba cu prietenul sau. In semn de recunostinta pentru munca sa, Ahmetov i-a oferit lui Lucescu un tricou al echipei Sahtior avand pe spate inscriptionat numarul 573 (atatea partide a stat „Il Luce” pe banca „minerilor”).

„Suntem intr-o situatie extrem de dificila. Pentru noi, ultimii doi ani au fost foarte grei, mai ales ca am fost nevoiti sa jucam in alta parte, sa ne antrenam in alt loc decat al nostru. Dar, cu toate astea, ne-am adaptat. Mister Lucescu este o persoana extrem de ambitioasa. Isi doreste mereu un singur lucru si anume sa fie invingator. Stiu ca inima lui va ramane mereu alaturi de Sahtior, dar acum el are nevoie de o noua provocare. Una e sa joci in fata unor tribune goale si altceva sa evoluezi cu stadionul plin”, a declarat Rinat Ahmetov, care si-a incheiat discursul cu un compliment facut romanului: „Mircea Lucescu are 70 de ani, dar se simte mult mai tanar. Si arata mult mai tanar si decat mine”.

La randul lui, Lucescu l-a gratulat si el pe fostul sau patron: „Pentru mine, presedintele clubului, Rinat Ahmetov, a fost mai mult decat un presedinte. Mi-a devenit un foarte bun prieten”.

author avatar
Laurentiu Teodorescu
701 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger