AcasăSPORTUltimele noutati despre meciul lui Lucian Bute!

Ultimele noutati despre meciul lui Lucian Bute!

Boxerul roman Lucian Bute sustine sambata noaptea unul dintre cele mai importante meciuri ale carierei, pugilistul din Pechea urmand sa-l infrunte, intr-un meci de totul sau nimic, pe haitianul Jean Pascal, la Montreal (Canada).

Sunt puse in joc doua centuri, cea de campion al Americii de Nord la categoria semigrea si cea de campion WBC Diamond, dar si titlul neoficial de cel mai bun boxer al Canadei. In plus, invingatorul are sansa sa-si revitalizeze cariera, el urmand sa-l infrunte, cel mai probabil, pe detinatorul centurii de campion mondial la categoria semigrea, in versiunea WBC, centura detinuta in prezent de canadianul Adonis Stevenson.

Cu mai putin de 48 de ore inainte de marele meci, parerile specialistilor sunt inca destul de impartite. Totusi, Pascal pare sa aiba prima mansa. Americanii de la boxingnews sustin ca, daca acest meci se disputa in urma cu doi ani, atunci Bute ar fi fost mare favorit. Dar, in ultima perioada, romanul pare sa fie pe o panta descendenta, in timp ce Pascal a prins tot mai mult curaj, dupa victoriile cu Blades si Kuziemski.

Casele de pariuri sunt si ele de partea lui Pascal, al carui succes este cotat la 1.60 – 1.80, in timp ce un eventual succes al lui Bute este cotat la 2.20 – 2.40. Doar fanii canadieni par sa aiba ceva mai multa incredere in Bute. Conform unui sondaj realizat de site-ul rds.ca, 39% dintre votanti merg pe mana unei victorii la puncte obtinuta de Bute. Interesant este ca a doua varianta probabila este o victorie a lui Pascal prin knock-out, scenariu sustinut de 32% dintre votanti. Doar 18% dintre participantii la sondaj considera ca Bute are posibilitatea sa-l faca knock-out pe Pascal.

Meciul de la Montreal va fi transmis in direct in Romania de Digi Sport, incepand cu ora 06.15, duminica dimineata, ora Romaniei. Gala va fi transmisa integral incepand cu ora 03.00. Nu mai putin de noua meciuri sunt programate in cadrul galei, in ring urmand a urca o multime de boxeri neinvinsi precum Mike Perez (20 de victorii din 20 de meciuri), Eleider Alvarez (13 victorii din 13 meciuri), Andrew Gardiner (10 victorii din 10 meciuri) sau Oscar Rivas (12 victorii din 12 meciuri).

Programul complet al galei arata astfel: Lucian Bute – Jean Pascal, Eleider Alvarez – Andrew Gardiner, Mike Perez – Carlos Takam, Sebastien Gauthier – Javier Franco, Mikael Zewski – Krzysztof Szot, Oscar Rivas – Shawn Cox, Artur Beterbiev – Gabriel Lecrosnier, Sebastien Bouchard – Giuseppe Lauri, Yves Ulysse – Vango Tsirimokos.

Main-eventul galei, meciul dintre Bute si Pascal, va fi precedat de un moment de reculegere in memoria celui care a fost Jose Sulaiman, presedintele WBC. Sulaiman (82 de ani) a incetat din viata joi seara, la Los Angeles, dupa o crancena lupta cu o boala incurabila. Nascut in Mexic, Sulaiman avea origini libaneze, dar stia sase limbi straine. Fost boxer la nivel de amatori, Sulaiman a ocupat postul de presedinte WBC din 1975 fara intrerupere, iar din 2007 a intrat in International Boxing Hall of Fame.

Sulaiman si-a pus amprenta instituind noi reguli benefice boxerilor, reguli care exista si astazi, dar in ultimii ani a fost implicat in numeroase scandaluri, spunandu-se despre el ca a aranjat mai multe meciuri la nivel inalt.

author avatar
Cristi Ionita
406 afisari
Zenville

Ultimele știri

Incident la metrou, în Capitală! Metrorex: „A fost raportată o urgență medicală”

Un incident a avut loc, vineri, la metrou, în București, circulaţia trenurilor fiind afectată temporar între Râul Doamnei şi Romancierilor, pe firul 1. S-a...

Umblă magazinele cu puiul vopsit? Cum putem verifica, la vitrină, dacă produsul a fost crescut natural

Aproape că s-a declanşat un scandal naţional după ce Preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC), Horia Constantinescu, a avertizat într-un mesaj transmis miercuri...
proger