AcasăSPORTUltima oră! Maradona, UCIS! S-a deschis o anchetă

Ultima oră! Maradona, UCIS! S-a deschis o anchetă

Diego MaradonaUltima oră! Maradona, UCIS! S-a deschis o anchetă

Justiţia din Argentina a deschis o anchetă, vineri, pentru a determina dacă a existat neglijenţă în cazul decesului fostului fotbalist Diego Maradona. Parchetul încearcă să afle dacă fostul jucător a primit îngrijirile necesare.

„Ancheta a fost deschisă deoarece este vorba despre o persoană care a murit acasă şi nimeni nu a semnat un certificat de deces. Asta nu înseamnă că există suspiciuni de nereguli”, a declarat pentru AFP o sursă judiciară.

Diego Maradona a murit, miercuri, la vârsta de 60 de ani, de insuficienţă cardiacă acută, la un pacient cu cardiomiopatie dilatativă, insuficienţă cardiacă congestivă care a generat edem pulmonar acut.

Campionul și-a dat ultima suflare în locuinţa sa din localitatea Tigre, unde locuia din 11 noiembrie.

Parchetul aşteaptă rezultatele testelor toxiologice şi a cerut dosarul medical, dar şi înregistrările de la camerele de supraveghere din cartierul unde Maradona şi-a trăit ultimele zile.

Scene de neimaginat la înmormântarea sa

Diego Maradona a fost condus, vineri, pe ultimul drum. El a fost înmormântat la Buenos Aires, în cripta familiei sale.

Ceremonia a avut loc la capătul unei zile în care zeci de mii de suporteri au trecut pe la căpătâiul lui, pentru a-i aduce un ultim omagiu. Înghesuiala a fost atât de mare, încât la un moment dat s-a creat o busculadă, iar forțele de ordine au fost nevoite să folosească gaze lacrimogene.

În urma morţii lui Maradona, Preşedinţia argentiniană a decretat trei zile de doliu naţional.

author avatar
Andreea Vlad