AcasăSPORTUltima fiță a fotbaliștilor. Costă 55.000 de euro

Ultima fiță a fotbaliștilor. Costă 55.000 de euro

O saltea produsă de britanicii de la Vispring face valuri în rândul jucătorilor lui Real Madrid. Cu un preț uriaș de 55.000 de euro, salteaua „Diamantul maiestuos” conține trei tipuri de arcuri și este fabricată din mătase și bambus.

Jurnaliștii spanioli de la Marca au scris un articol despre dependența pe care salteaua-minune a creat-o în rândul jucătorilor. Calitatea ar fi principalul avantaj al saltelei de lux. Conform jurnaliștilor, „în Spania nu găsești nicio altă saltea care să nu conțină o picătură de lipici sau un milimetru de cub de spumă”.

Producătorii descriu procesul de fabricație ca fiind „unic și 100% natural”. Compania Vispring a fost fondată în 1899, în Anglia, de către James Marshall și a devenit repede un obiect de lux pentru elitele vremii. Cea mai ieftină saltea de lux costă 6.000 de euro.

În ultima sută de ani, o mulțime de personaje și firme celebre au apelat la Vispring. Cele mai mari contracte au fost cu  navele de croazieră Titanic și Regina Maria, în ale căror apartamente de lux s-au regăsit aceste saltele.

Fizioterapeutul celor de la Real Madrid crede că această saltea este esențială pentru forma fizică a jucătorilor. „Jucătorii se recuperează mai repede pe o asemenea saltea”, a declarat acesta. „Un jucător de fotbal se va recupera mai repede folosind o saltea care ameliorează presiunea asupra sistemului său musculo-scheletic și care facilitează recuperarea metabolică printr-un confort, temperatură și umiditate, conform cu valorile fiziologice.”, mai explică Francisco Javier Barbero, directorul medical al Clinicii Abantos.

Saltele sunt adaptate în funcție de nevoile jucătorilor, mai moi sau mai tari, pornind de la cele 57 de modele actuale.

author avatar
Mihail Ioan
943 afisari

3 COMENTARII

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger