AcasăSPORTUEFA vrea sa infiinteze Loosers Cup!

UEFA vrea sa infiinteze Loosers Cup!

Prin aceasta noua competitie, echipele romanesti ar avea o sansa in plus sa-si prelungeasca sejurul european

Din vara viitoare, Romania isi va mari la cinci numarul participantelor in cupele europene, insa la fotbalul pe care-l arata echipele noastre nu sunt sperante decat de play-off.

Prin aceasta noua competitie, echipele romanesti ar avea o sansa in plus sa-si prelungeasca sejurul european

Tocmai in ajutorul unor astfel de formatii vine UEFA. Propunerea lansata de la Nyon prevede infiintarea unei noi competitii intercluburi, la care sa ia parte numai echipele eliminate in preliminariile Ligii Campionilor si Ligii Europa. Un fel de Zmeura de Aur in fotbal. Publicatia britanica „The Guardian” vede acest plan drept o noua mana de ajutor data de presedintele Michel Platini tuturor tarilor mici din Europa de Est. „Ar fi o buna oportunitate pentru cluburile care nu ajung sa evolueze in faza grupelor si sunt eliminate inca din preliminarii”, a declarat Volodymyr Geninson, directorul executiv al Federatiei Ucrainene de Fotbal, temperat, insa, de seful forului scotian, Stewart Regan: „Cu siguranta, aspectul financiar este important. Nu cred ca cineva isi doreste sa iasa in pierdere doar de dragul de a participa intr-o competitie europeana”.
Nu mai devreme de 2018, „Loosers Cup” ar urma sa se desfasoare in perioada iunie-decembrie, inainte sa inceapa fazele eliminatorii din Liga Campionilor si Liga Europeana.

author avatar
Laurentiu Teodorescu
98 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger