AcasăSPORTUEFA vrea sa excluda Serbia si Albania din preliminariile Euro 2016!

UEFA vrea sa excluda Serbia si Albania din preliminariile Euro 2016!

Ce s-a petrecut marti noapte la Belgrad a fost picatura care a umplut paharul incidentelor in fotbalul din Balcani. Cam asta le-a fost dat de inteles jurnalistilor sarbi care au pus intrebari pe la Nyon.

O aroganta facuta de fratele premierului Albaniei poate avea consecinte din cele mai grave pentru reprezentativa de la Tirana. Si nu numai, la fel de afectata va fi si Serbia! Ziaristii sarbi vehiculau, joi, un scenariu de groaza pentru data de 23 octombrie, cand se vor judeca incidentele de la Belgrad: UEFA ia in calcul varianta excluderii din preliminariile pentru Euro 2016 a echipelor nationale ale Serbiei si Albaniei! Ar fi o masura extrem dura, cea mai grea pedeapsa pe care forul prezidat de Michel Platini ar putea-o aplica! De altfel, declaratia francezului acordata canalului TF 1 nu prea lasa loc de sperante: „Incidentele de la Serbia – Albania nu sunt numai rusinoase. Imaginati-va ca sub drona care a survolat stadionul s-ar fi aflat o bomba si nu un steag albanez. Asta devine periculos, mai ales in tarile acelea, din zona Balcanilor. Acolo exista multa tensiune politica”.

Grupele mortii, variante de studiat pentru Platini

Daca tot constientizeaza pericolul tensiunilor interetnice din Balcani (si nu numai!), dar, atentie!, nu face nimic pentru evitarea lor, Platini poate lua in calcul si alte variante de imperecheri la viitoarele trageri la sorti din preliminariile europene. De exemplu, o grupa extrem de interesanta, dar la care UEFA n-ar avea nimic impotriva, ar putea cuprinde Turcia, Grecia, Cipru si Macedonia. La fel, Polonia, Germania, Rusia si Israel ar da batalii pe viata si pe moarte pentru calificarea la turneul final. Iar grupa Serbiei si a Albaniei musai ar trebui completata cu Bosnia si Croatia.

Liber la impuscat „ultrasii”, in Italia!

Senatul italian a votat, joi, noua lege impotriova violentelor pe stadioanele de fotbal. Printre altele, pentru a se evita orice forma de „revolta” la meciurile de fotbal, jandarmii italieni sunt autorizati sa foloseasca arme cu electrosocuri! La prima petarda aruncata sau fumigena aprinsa, spectatorul respectiv va fi „impuscat” cu pistol cu socuri electrice.

 

author avatar
Laurentiu Teodorescu
197 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger