AcasăSPORTUEFA schimbă regulile din mers la Euro

UEFA schimbă regulile din mers la Euro

În faza semifinalelor, UEFA vine cu o schimbare majoră. Mingea oficială a turneului a fost schimbată cu o altă versiune. Atât în meciul de aseară dintre Spania și Franța, cât și în cea de-a doua semifinală, Anglia-Olanda, mingea folosită nu mai este aceeași ca până acum.

Adidas a dezvăluit că o versiune diferită a balonului Fussballliebe va fi folosită în etapa semifinalelor acestui turneu, în această săptămână, precum și în finala de la Berlin, pe 14 iulie.

Balonul, de culoare argintie, are detalii negre, roșii și galbene, în omagiu culorilor națiunii gazdă, Germania, care a fost eliminată de Spania vineri. Argintiul reprezintă trofeul Euro 2024 – Cupa Henri Delaunay, numele complet al trofeului pentru care se luptă cele patru semifinaliste.

Până acum meciurile s-au jucat cu o versiune albă a balonului Fussballliebe. Noua minge are accente roșii, verzi și galbene. Ambele baloane au o piele de poliuretan cu „texturi micro și macro” și un exterior format din 20 de panouri pentru a îmbunătăți aerodinamica.

Adidas a anunțat că jucătorii s-au familiarizat deja cu noul balon. De asemenea, s-au efectuat teste pentru a se asigura că acesta se distinge pe teren fără a reflecta lumina de pe suprafața de joc din cauza trecerii de la alb la argintiu.

author avatar
Mihail Ioan