AcasăSPORTUEFA schimbă fotbalul! Regula controversată pe care au desfiinţat-o!

UEFA schimbă fotbalul! Regula controversată pe care au desfiinţat-o!

messi-ronaldo

Regula care preciza că, în cazul unei duble manşe, un gol marcat în deplasare are valoare dublă, a fost eliminată!

Departamentul Competiţii din cadrul UEFA a abrogat această literă de regulament, iar acum se aşteaptă ca Executivul forului continental să ratifice decizia adoptată la Nyon.

Noutatea, care se referă la runda eliminatorie, va intra în vigoare începând din sezonul viitor. Regula era veche din 1965.

De ce au eliminat regula golului marcat în deplasare?

Iniţial, regula golului marcat în deplasare a fost gândită pentru a determina un fotbal mai spectaculos practicat de echipele care evoluau pe teren străin. Acum, în 2021, s-a ajuns la concluzia că jocul a evoluat atât de mult, încât echipele nu mai au nevoie de astfel de stimuli.

Această regulă a ajuns să nu mai aibă sens în multe dintre confruntările disputate în timpul pandemiei de coronavirus, deoarece partidele s-au jucat în locaţii neutre.

De exemplu, Juventus şi Bayern Munchen au fost eliminate din Champions League în acest sezon pe baza acestei reguli.

author avatar
Andrei Ștefan
359 afisari

4 COMENTARII

  1. Pai se pot lungi si 220 de minute partidele asta inseamna o uzura ingrijoratoare a jucatorilor si motive de a ajunge in spital.

    • O partida are 90 de min abia returul poate ajunge la 130 min cu tot cu loviturile de departajare, multi le numesc penaltyuri. Greseala. Cu tot cu pauze si alegerea executantilor cam 200 min e o uzura.

  2. Burleanu nu a alergat nici 10 metri pana la inghetata toata viata lui. E ca generatia online merge cu tot corpul pe strada ca testoasa 🐢…

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger