Cauta

UEFA s-a inscris in PSD

Expertii straini in probleme de gazon afirma ca terenul s-a deteriorat din cauza microclimatului. De vina este si arhitectura arenei, ipoteza imbratisata si de Oprisan.

Adrian Oprisan vrea sa fie platit de Primaria Capitalei pentru gazonul montat

Raportul remis de UEFA cu privire la starea gazonului de pe „National Arena” estimeaza ca terenul de joc va avea nevoie de o reinnoire majora in primavara lui 2012. Totodata, se recomanda ca stadionul sa nu gazduiasca meciuri de fotbal cu 10-12 saptamani inaintea disputarii finalei Europa League, programata pe 9 mai. Potrivit celor de la STRI (firma britanica agreata de UEFA in probleme legate de suprafetele de joc), distrugerea terenului a fost cauzata de alegerea nepotrivita a tipului de gazon si a suportului pe care a fost montat, de microclimat, dar si de intretinerea acestuia. Tinand cont de apropierea iernii, specialistul la care a apelat UEFA a mai recomandat si achizitionarea unei instalatii de iluminare artificiala a gazonului, care sa combata lipsa luminii naturale, amplificata si de arhitectura inchisa a arenei bucurestene. Concluzia britanicilor nu face altceva decat sa confirme spusele lui Adrian Oprisan, cel care s-a ocupat de montarea gazonului pentru partida cu Franta. Fratele PSD-istului Marian Oprisan afirma ca arhitectura „National Arena” nu permite ventilatia si iluminatul propice cresterii plantelor, astfel ca, cel mai probabil, pentru a revitaliza gazonul si pentru a-l pastra si folosi intr-un ritm normal, beneficiarul va trebui sa mai cheltuie aproximativ un milion de euro pe un sistem complex de „microclimat”. Acesta consta intr-o retea de instalatii care sa ajute iarba sa faca fotosinteza. „La «National Arena» vorbim de o structura de beton care blocheaza curentii de aer la nivelul solului, de lipsa penetrarii soarelui, de o lipsa de ventilatie, de un microclimat care nu este propice cresterii plantelor. Ei bine, eu nu am stiut de existenta acestui microclimat”.

San Siro un stadion care intampina aceleasi probleme ca National Arena

Si, totusi, Adrian Oprisan omite un singur aspect: daca un specialist ca el in suprafete de joc stia ca sunt probleme pe „National Arena”, de ce mama naibii s-a mai incurcat cu acest proiect? Putea refuza contractul si evita, astfel, sa mai fie aratat cu degetul si numit „groparul” Romaniei!

Pe „San Siro”, gazonul se schimba de patru ori pe an

Problema de pe „National Arena” este intalnita si la alte stadioane de calibru din Europa. In Italia, administratorii arenei „San Siro” schimba gazonul de patru ori pe an, la un interval de trei luni. Costul fiecarei operatiuni este de 250.000 de euro.

Ultimele stiri

  • Tulburările de somn: Când noaptea nu mai e odihnă
  • Nu le merge ca în România. Multinaționalele se plâng de practici discriminatorii în statele UE
  • „Mondialul” cluburilor, dezastru financiar!
  • ULUITOR: Unde a mers Luis Diaz în ziua înmormântării lui Diogo Jota
  • Vine termenul limită, dar SUA și UE nu au încheiat un acord comercial
  • Cine conduce cu adevărat politica externă americană?
  • Reforma serviciilor de informații din SUA sau lupta lui Donald Trump cu ”deep state”
  • Bolojan face praf și Educația. Se pierde calitatea actului de învățământ
  • Domnule Bolojan, dacă nu vreți să fiți sub Ciolacu…
  • BRICS vs Trump
  • Exit mobile version