AcasăSPORTUEFA obliga LPF sa judece cazul "Valiza" dupa noile regulamente: Si, totusi,...

UEFA obliga LPF sa judece cazul „Valiza” dupa noile regulamente: Si, totusi, Steaua poate fi retrogradata!

Pentru campioana Romaniei, emotiile nu se vor sfarsi o data cu verdictul pe care-l va da UEFA; cazul „Valiza” va fi repus pe masa comisiilor LPF, iar forul prezidat de Dumitru Dragomir poate fi pus in situatia sa judece dupa noul regulament, care prevede retrogradarea cluburilor implicate in acte de coruptie!

Gigi Becali poate pierde si FC Steaua
Dumitru Dragomir se ascunde de raspundere

Asa cum „National” a anuntat inca din momentul condamnarii lui Gigi Becali in dosarul „Valiza”, Liga Profesionista de Fotbal a facut tot posibilul pentru a amana rejudecarea cazului Stelei. Forul condus de Dragomir trage de timp in asteptarea unui verdict de la UEFA. „Pana nu se da pedeapsa la Nyon, noi nu ne bagam, ati inteles?!”, este mesajul-ordin primit de angajatii/ membrii Comisiei de Disciplina. Planul lui „Corleone” poate fi, insa, dat peste cap chiar de UEFA. In aceste zile, in fotbalul romanesc circula informatia ca FC Steaua va fi judecata la Nyon dupa noul regulament, intrat in vigoare la inceputul lunii iunie, si care prevede ca „meciurile aranjate, mita sau coruptia se vor pedepsi indiferent de gravitatea faptei si, in functie de gravitate, cluburile vor fi excluse intre 1 si 10 ani din competitiile europene”. Facute parca in ciuda Stelei, noile legi impuse de francezul Michel Platini nu-i lasa nicio portita de scapare nici finantatorului Gigi Becali, desi, in acest moment, latifundiarul nu ocupa nicio functie oficiala in organigrama clubului: „O persoana aflata sub jurisdictia UEFA la momentul comiterii unei infractiuni nu va fi ferita de sanctiuni doar pentru ca in prezent nu se mai afla sub jurisdictia UEFA”.

Judecand FC Steaua dupa noul regulament disciplinar, UEFA obliga, practic, Liga Profesionista de Fotbal sa adopte aceeasi atitudine. Asta, desi Dumitru Dragomir si Valentin Alexandru (secretar general LPF) s-au grabit sa se antepronunte in acest caz, anuntand ca echipa lui Gigi Becali va fi judecata dupa regulamentul vechi, cel care prevede drept pedeapsa maxima depunctarea. Sanctiunea cu retrogradarea echipei in primul esalon inferior pentru fapte de coruptie a fost introdusa in regulament imediat dupa producerea episodului „Valiza”, in vara lui 2008.

Dumitru Costin

Dumitru Costin cere pedeapsa maxima

Membru in Comitetul Executiv al FRF, liderul sindical Dumitru Costin cere LPF sa judece Steaua dupa noul regulament. „Cazul trebuie judecat dupa regulamentul la zi. Nu poti sa dai sanctiuni dupa o norma in vigoare in 2008. Eu nu am auzit ca in tara asta, sub Constitutia actuala sa se judece dupa niste norme juridice care erau in vigoare acum cinci ani. Chiar daca speta a avut loc atunci! Cand dosarul «Valiza» s-a judecat la Inalta Curte de Casatie si Justitie, chiar daca s-au mai modificat legi, evaluarea si sentinta s-au luat dupa legile in vigoare acum. Nu acum cinci ani! Nu exista asa ceva! Speta asta a inceput in 2008, dar magistratii au judecat dupa legile actuale. Nu ai cum sa judeci pe regulamentul vechi, pentru ca verdictul e contestabil la orice ora”, este de parere Dumitru Costin.

Dusmanii asteapta decapitarea campioanei

Aflat intre ciocan si nicovala, Dumitru Dragomir trebuie sa faca fata unei presiuni nemaiintalnite pana acum. Si asta in conditiile in care exista informatii ca un patron de club va depune plangere penala impotriva presedintelui LPF pentru ca s-a antepronuntat in cazul „Valiza”, influentand, astfel, decizia Comisiei de Disciplina. Evident, acest lucru nu se va mai intampla daca Liga va judeca Steaua dupa noul regulament!

author avatar
Laurentiu Teodorescu
454 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger