AcasăSPORTUEFA nu vrea Real - Barça in finala!

UEFA nu vrea Real – Barça in finala!

David Villa le-a luat fata madrilenilor la duelul din 2011

Ultimele doua echipe calificate in sferturile de finala ale Ligii Campionilor s-au aflat miercuri seara. Cele patru partide din aceasta faza vor fi stabilite, astazi, la Nyon, prin tragere la sorti.

David Villa le-a luat fata madrilenilor la duelul din 2011

Real Madrid – FC Barcelona este cel mai asteptat meci de fotbal al planetei, indiferent de competitia sau contextul in care se joaca. Totusi, „nu si pentru UEFA!”, dupa cum urla de furie spaniolii, convinsi ca forul prezidat de francezul Michel Platini nu agreeaza un asemenea duel in finala Ligii Campionilor.

Cu 24 de ore inainte de tragerea la sorti pentru sferturile de finala, programata a avea loc astazi, la Nyon, din Castilla si pana-n Catalunia s-a vorbit numai despre acest complot pus la cale de mai marii UEFA. Sansele ca cele doua rivale sa se infrunte in sferturi sau in semifinale (se stabilesc tot astazi) sunt destul de mari, daca tinem cont de faptul ca la tragerea la sorti nu vor exista reguli de niciun fel: fara capi de serie, fara interdictia de a pica doua echipe din aceeasi tara, nimic, nimic, totul este permis! Celelalte sase competitoare sunt Malaga (a eliminat pe FC Porto, 2-1 la general), Juventus Torino, Borussia Dortmund, Bayern Munchen, Galatasaray Istanbul si Paris Saint Germain.

Precedentul din 2011

Suspiciunile spaniolilor se bazeaza pe un precedent din urma cu doi ani. In 2011, catalanii au dat in semifinalele competitiei peste dusmanii de la Real, pe care i-au eliminat dupa o dubla mansa dominata cap-coada: victorie cu 2-0 la Madrid si remiza pe „Camp Nou”, 1-1. Si atunci, microbistii sperau sa vada o finala intre cele doua super-puteri, insa imperecherile facute la tragerea la sorti le-au plasat pe Barcelona si Real adversare in penultimul act al competitiei.

author avatar
Laurentiu Teodorescu
111 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger